Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

S.V.

08. 08. 2024. 13:50 >> 13:55
1
Čitaj mi:

OTIŠAO NAKON DEVET GODINA

Kraj ere: Gojković više nije selektor Crne Gore

Vladimir Gojković više nije selektor vaterpolista Crne Gore, potvrđeno je iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Gojkoviću je sa završetkom Olimpijskih igara istekao ugovor.

"Znajući da je Vladimiru Gojkoviću završetkom vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama istekao ugovor, dogovoreno je da on neće biti kandidat za selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore u periodu koji je pred nama", saopštio je Savez.

Preuzeo je selekciju u avgustu 2015, na debiju (januar 2016) osvojio je evropsko srebro u Beogradu, a četiri godine kasnije i bronzu sa EP (Budimpešta). Ima i dvije titule u Svjetskoj ligi.

"Iako je plasman vaterpolo reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu sam po sebi veliki uspijeh, tim više što je vaterpolo reprezentacija bila jedina plasirana ekipa iz Crne Gore, u razovoru sa Vladom bili smo zajedničkog stava po ovom pitanju. Želim da se zahvalim Vladu na više nego predanom radu na funkciji selektora, te postignutim rezultatima. Ubijeđen sam da će u budućnosti Vlado još mnogo dati crnogorskom vaterpolu", istakao je predsjednik Saveza Đuro Marić.

"Ajkule" u posljednje četiri i po godine nijesu mogle do medalje, ni do polufinala na najvećim takmičenjima.

"Imao sam veliku čast da obavljam funkciju selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Za mene najveće moguće dostignuće u trenerskoj karijeri je biti selektor svoje zemlje. Želim da se zahvalim svoj trojici predsjednika Saveza sa kojima sam sarađivao. Osjećao sam cijelo vrijeme apsolutnu podršku sa njihove strane, kao i od strane svih članova upravnih odbora. Takođe bih da se zahvalim svim sportskim radnicima, svim trenerima sa kojima sam sarađivao i naravno svim igračima. Na kraju želim istaći da se nadam da će crnogorski vaterpolo ići uzlaznom putanjom, a ja ću se uvijek truditi, koliko mi mogućnosti budu dozvoljavale, da budem na raspolaganju vaterpolu u Crnoj Gori", naglasio je 43-godišnji Novljanin, koji je vodio Jadran u periodu od 2012. do 2015. godine i velika je mogućnost da se vrati na Škver.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније