Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

08. 08. 2024. 10:20 >> 13:47
Čitaj mi:

RTCG NA UTAKMICI SAD - AUSTRALIJA

Udovičić: Daćemo sve da uđemo u finale

Četvrtfinalni mečevi vaterpolo turnira u Parizu bili su veoma uzbudljivi - Srbija je savladala Grčku golom Nikole Jakšića sa velike distance sekundu i po prije kraja, Šoma Vogel sa tri odbranjena peterca riješio derbi sa Italijom, a na peterce je riješen i duel SAD i Australije.

"Jenkiji" su slavili 11:10, pa će Dejan Udovičić u polufinalu voditi ekipu protiv Srbije, čiji je selektor bio od 2006. do 2012. godine.

Australijanci su poveli 3:1, potom je Džoni Huper dobio "brutaliti" i ostavio SAD četiri minuta sa igračem manje u bazenu, ali "ozi šarksi" to nisu baš najbolje iskoristili.

Udovičićev tim je od minus tri stigao do preokreta, potom morao da se spasava i da golom Aleksa Bouvena izbori peterce. Ejdrijan Vajnberg je u trenucima odluke odbranio udarce Miloša Maksimovića i Čeza Puta i odveo SAD u finale.

Maksimović, momak rođen u Subotici, za RTCG je prokomentarisao sjajan nastup svog tima.

"Borili smo se koliko smo mogli, ali smo propustili šanse u četvrtfinalu protiv SAD. Protivnik je bio bolji na petercima, želim mu sreću, a mi se okrećemo borbi za plasman od 5. do 8. mjesta".

Australijanci su loše iskoristili "brutaliti" Hupera.

"Nismo bili dovoljno agresivni u napadu, a dozvolili smo da primimo u tom periodu gol. Nismo iskoristili to kako je trebalo, ali ne možemo nazad", naglasio je Maksimović.

Udovičić je selektor SAD od 2013. godine i prvi put je doveo tu reprezentaciju do polufinala najvećih takmičenja. Do sada su mu najveći uspjesi bili dva finala Svjetske lige, tri zlatne medalje na Panameričkim igrama i bronza u Svjetskom kupu, ali na olimpijskim turnirima i svjetskim prvenstvima nije mogao bolje od 6. mjesta.

Protiv Srbije će imati šansu da se domogne finala i ponovi uspjeh iz Pekinga 2008. godine.

"Svašta smo prošli tokom meča, radujem se što smo ga ovako završili. Nije bilo bitno da li smo pobijedili pet razlike ili na penale, važno je samo da se prođe. Ovo je najveći uspjeh Amerike od 2008. Imamo veoma talentovanu grupu i veoma sam srećan", rekao je 54-godišnji Beograđanin.

Za šest godina sa "delfinima" Udovičić je osvojio 14 medalja, od čega čak osam na olimpijskim igrama, svjetski i evropskim prvenstvima. Sada će pokušati da ih zaustavi na putu ka finalu.

"Pitali su me prije neki dan za Srbiju, najiskrenije sam rekao da je nisam gledao. Ne iz sarkazma ili licemjerja, stvarno smo bili fokusirani na našu grupu. Došla nam je ona, pogledaću sve utakmice koje je odigrala. Daćemo sve od sebe, i više od toga, da pokušamo da uđemo u finale", poručio je trofejni stručnjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније