Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Plivanje

02. 08. 2024. 21:11 >> 21:11
Čitaj mi:

četvrto zlato, četvrti rekord

Fenomen zvani Leon Maršan

Mark Špic 1972. i Majkl Felps dva puta, od večeras i Leon Maršan - francuski fenomen se uključio u elitno društvo plivača koji su osvojili četiri zlatne medalje u idnividualnim trkama na istim olimpijskim igrama, nakon što je pokorio planetu i na 200 metara mješovito.

Momak iz Tuluza je u Parizu već postao šampion na 200 prsno i leptir, kao i 400 mješovito, a večeras je oborio četvrti olimpijski rekord, i to baš Felpsov iz Pekinga za 17 stotinki.

Plivao je 1:54,06, što je samo šest stotinki sporije od svjetskog rekorda Rajana Lohtija iz Šangaja 2011.

Srebro je osvojio Britanac Dankan Skot (+ 1,25), a bronzu Kinez Šun Vang (+ 1,94).

U sjenci 22-godišnjeg Francuza su ostala dva nova zlata za Australiju.

Na 50 metara slobodno je Kameron Mekivoj slavio u vremenu 21,25, ispred Britanca Bendžamina Prauda (+ 0,05) i iskusnog domaćeg asa Florana Manadua (+ 0,31).

Na 200 leđno je slavila Kajli Mekion novim olimpijskim rekordom (2:03,73), srebro je završila oko vrata Amerikanke Rigan Smit (+ 0,53), a bronza Kanađanke Kajli Mas (+ 1,84).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније