Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

N.R.

08. 08. 2024. 22:49 >> 23:06
5
Čitaj mi:

SPEKTAKL U PARIZU

Drim-tim tresao 35 minuta pred Srbijom, Lebron i Kari spriječili čudo

Spektakl kakav je i najavljivan viđen je u kultnoj "Bersi" areni - Srbija je praktično vodila do posljednjih pet minuta, bila blizu senzacije, ali je na kraju ipak posustala - pobjeda Sjedinjenih Američkih Država 95:91.

Od starta je Srbija stavila do znanja Amerima da će igarti na sve ili ništa, odlično su meč otvorili izabranici Svetislava Pešića, pogađali iz svih pozicija, ali su uzvraćali i izabranici Stiva Kera.

Uspjela je Srbija da se odvoji u finišu prve dionice, imala je plus sedam (25:18), a nakon 10 minuta bilo je 31:23.

Odlična igra viđena je i u drugoj četvrtini, pogotovo kada je Srbija u pitanju, Jokić i drugovi su samo uvećavali prednost, koja je u jednom momentu iznosila i maksimalnih plus 17 (42:25). Uspijevala je Amerika da smanjuje, ali ne i da spusti na jednocifrenu prednost do kraja poluvremena bilo je 54:43 za Srbiju.

Početkom treće dionice prišli su amerikanci na sedam poena, ali nije posustajala Srbija, odžavala je prednost, nisu imali prava rješenja Džejms i drugovi u napadu. Nakon pola sata Srbija je i dalja imala dvocifreni višak - 76:63.

Znalo se da će Amerika krenuti na sve ili ništa u posljednjih deset minuta, uspjeli su nakon tri minuta igre da spuse zaostatak na minus pet (78:73), nakon čega je Pešić reagovao tajm-autom.

Na pet minuta do kraja - poslije poena i dodatnog bacanja Embida prišli su amerikanci na minus četiri (84:80), a onda i nakon novog koša Embida bilo je 84:82.

A nakon neiskorišćenog napada Srbije, Lebron Džejms solo prodorom donosi izjednačenje 84:84 na 3.38 do kraja meča.

Nakon nove trojke Karija, što je bila njegova deveta Amerika je povela 87:86 na dva minuta do kraja, a onda novim poenima Džejmsa i Karija dolazi do 91:86 i tada je bilo jasno da će Srbija teško moći do preokreta - na kraju 95:91 za plasman u finale.

Kari je bio najefikasniji sa 36 poena, Džejms je imao tripl-dabl 16 poena, 12 skokova i 10 asistencija što je četvrti put u istoriji, a drugi put upravo za Džejmsa, osim njega to su uspjeli Luka Dončić i Saša Bjelov.

Kod Srbije Bogdanović 20 poena, Jokić 17, Avramović 15 poena.

Amerika će u finalu igrati sa Francuskom, Srbiju čeka meč za treće mjesto sa Njemačkom.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније