Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kolektivni sportovi

Marko Jaćimović

07. 08. 2024. 12:12 >> 12:23
2
Čitaj mi:

NAKON ISPADANJA OD SAD SE PRISJETIO CRNE GORE

Aco Petrović za RTCG: Nismo pustili Kamerun, pakovali smo se na minus 24

Posljednje četvrtfinale košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama je, po očekivanjima, bilo jednosmjerna ulica jer je SAD rutinski savladala Brazil (122:87).

Na klupi "karioka" sjedi Aleksandar-Aco Petrović, koji je na putu do Pariza srušio Crnu Goru na kvalifikacionom turniru u Rigi. Zanimljivo je da je upravo Brazil zatvorio vrata "crvenima" ka polufinalu u glavnom gradu Letonije, jer se "okliznuo" protiv Kameruna i poslao Boška Radovića i njegove izabranike kući, jer su imali najgoru koš-razliku u grupi

Legendarni Aca Trica je za RTCG poručio da mu je žao što je poraz njegovog tima eliminisao Crnu Goru, ali i da nije imao želju da se to dogodi.

"Iskoristiću ovu priliku da kažem nešto, s obzirom na to da imam sjajne odnose sa košarkaškim ljudima iz Crne Gore. Mnogi ljudi misle da je bilo nešto sumnjivo na utakmici protiv Kameruna. Ne, mi smo uletjeli u 10 minuta crnila i na minus 24 smo se već pakovali za odlazak. Prema tome, niko na takav način ne bi odigrao takvu utakmicu da ode na minus 24 i da se pakuje. Želim još jednom da kažem da smo apsolutno odigrali kriminalno tih 10 minuta, a Crna Gora je nažalost zbog tog rezultata ispala. Eto, mi smo prošli, odigrali sjajnu utakmicu protiv Letonije i zasluženo došli na Olimpijske igre", rekao je 65-godišnji Šibenčanin.

Brazil se držao do 40:31, ali se "ugasio" u finišu 2. četvrtine i na poluvremenu imao minus 27 (63:36).

"Napravili smo veliku grešku. Znali smo da će biti početak utakmice biti izuzetno težak, ali smo u 13-14. minutu, kada smo uslovno uhvatili nekakav ritam, pogodili dvije-tri trojke i prišli na minus devet, instiktivno se igračima se pojavila vjera da mogu da naprave puno više. Od tog trenutka smo počeli da uzimamo šuteve nakon tri-četiri sekunde. Tu smo upali u zamku iz koje je prvo poluvrijeme završilo, neću reći nerealno visoko, ali sasvim sigurno da nije izgledalo da će završiti sa 25-27 koševa prednosti. Iz te zamke više nije bilo povratka. Prihvatili smo ritam igre koji apsolutno njima odgovara, s tim da su oni pogodili što inače ne pogađaju, imali su 50 odsto šut za tri poena i odigrali napadački sjajnu utakmicu".

Petrović naglašava da njegov tim nema nadmoćnog i "gabaritnog" centra kao što je Nikola Jokić, što je neophodno za duel sa Amerikancima.

"Kad vam protivnik igra tako agresivno kao Amerikanci, onda morate da imate 'terminal' na lou postu, da možete da spuštate loptu. Mi smo koristili puno Kabokla, zabio je ponovo 30 koševa, ali nažalost spuštajući loptu dolje u 1. poluvremenu izgubili smo pet-šest čistih lopti. Morate imati 'terminal' napada na lou postu, koji recimo Srbija ima kroz Jokića, a neko drugi na drugačiji način. Mi taj profil igre nemamo i zato nam je teško igrati protiv ekstremne agresivnosti Amerikanaca. Tokom ovog ljeta smo se svima nametali dobrom, kvalitetnom odbranom. Međutim, sada smo naletjeli na protivnika koji je izuzetno moćan i nismo se previše pitali", zaključio je Petrović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније