Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

25. 10. 2024. 13:44 >> 07:44
2
Čitaj mi:

IZBORNA SKUPŠTINA

Dušan Simonović i dalje predsjednik COK-a

Dušan Simonović i u naredne četiri godine biće predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, jer je dobio većinu glasova na Izbornoj skupštini, koja je održana iza zatvorenih vrata Multimedijalne sale Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

Kako Portal RTCG saznaje, čovjek koji je na čelu krovne organizacije crnogorskog sporta je dobio podršku 23 od 35 delegata (jedan bio odsutan).

Katarinu Bulatović, koja je sportska direktorica COK-a od marta 2022. godine, glasalo je 12 delegata.

Ovo je prvi put da je Simonović imao protivkandidata. Do sada se na izborima koji se održavaju nakon olimpijskih igara kandidovao samo još Dragomir Bečanović 2008. godine, ali se povukao na samoj Skupštini, jer je shvatio da dugogodišnji predsjednik ima većinu.

Bulatovićeva je ostala u trci do kraja, ali je izgubila...

"Pobijedili su sport i fer-plej. Crnogorski olimpijski komitet ostaje i ubuduće nacionalna olimpijska sportska ogranizacija, posvećena isključivo i samo afirmaciji sporta. Tu misiju u narednom periodu ispunjavaćemo još intenzivnije, predanije i uz još jaču artikulaciju želje da COK ostane upravo crnogorska krovna sportska organizacija i da nikada niko ne bude u prilici da ugrozi takvu našu orijentaciju", rekao je Simonović.

Simonović će na kormilu COK-a, ako ostane do kraja mandata, biti četvrt vijeka.

"Velika je čast, ali i odgovornost, ponovo biti izabran za predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta. Zahvalan sam na povjerenju koje su mi ukazali svi oni koji nepoljuljano vjeruju u viziju i pravac kojim se krećemo. Još sam više zahvalan onima koji su taj pravac pokušali da naruše i promijene, uz skrivenu viziju podvođenja COK-a možda nekim drugim interesima. Njima hvala jer su nam jasno pokazali šta ne želimo da postane Crnogorski olimpijski komitet".

Simonović naglašava da je pred COK-om mnogo izazova.

"Ovaj reizbor ne doživljavam samo kao priznanje za dosadašnji rad, već kao priliku da zajedno s našim sportistima, klubovima i savezima nastavimo da gradimo još jaču i uspješniju olimpijsku porodicu Crne Gore. Pred nama su novi izazovi, ali vjerujem da zajedničkim radom, posvećenošću i zalaganjem možemo postići velike stvari na međunarodnoj sceni. Naša zemlja ima ogroman sportski potencijal, a moja misija ostaje nepromijenjena - stvaranje najboljih uslova za razvoj sportista, jačanje infrastrukture i promocija olimpijskih vrijednosti koje nas sve povezuju. Afirmacija, ne samo našeg sporta, već i Crne Gore kao države", zaključio je Simonović u izjavi dostavljenoj medijima.

Izabran je i Upravni odbor sa 16 članova, a potpredsjednica je i dalje Bojana Popović.

Osim Simonovića i Popovićeve, u njemu su i Jovica Rečević, Dragoljub Kopitović, Rajko Kosić, Vanja Mugoša, Radmila Petrović, Dimitrije Rašović, Zorica Kostić, Gojko Banjević, Jelena Dubljević, Nikola Kažić, Momir Đurđevac, Danijela Franeta, Nikola Perišić i Predrag Vukčević.

Ostavljeno je upražnjeno mjesto za predstavnika Vaterpoio i plivačkog saveza, koji će biti određen naknadno, jer se čeka Izborna skupština 1. novembra. Novi čelnik VPSCG biće i potpredsjednik COK-a.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније