Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

14. 10. 2024. 19:23 >> 21:26
Čitaj mi:

evropsko prvenstvo do 23 godine

Povreda zaustavila Petra Liješevića u Sofiji

Crnogorski bokser Petar Liješević nije uspio da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva do 23 godine u Sofiji - doživio je povredu arkade nakon udarca rivala glavom, pa su sudije nakon prekida borbe u drugoj rundi preglasavanjem dodijelile pobjedu Bjelorusu Andreiu Masalauomu.

Član Budve je povredu doživio dva minuta i 11 sekundi prije kraja druge runde, pa kako krvarenje nije moglo da se zaustavi ringovni sudija je prekinuo borbu.

S obzirom da je povredu zadobio od udarca rivala glavom, to se pristupilo bodovanju do momenta prekida borbe. Nakon dugo vijećanja sudije su dodijelile pobjedu bokseru iz Bjelorusije.

Dvojica sudija – iz Izraela i Estonije su bodovale 20:18 za crnogorskog reprezentativca, dvojica djelilaca pravde – iz Španije i Slovačke su na isti način bodovala, ali za Bjelorusa, dok je arbitar iz Irske borbu proglasio neriješenom – 19:19. Uslijedilo je preglasavanje i minimalna prednost je data Masalauu, koji će se u četvrtfinalu boriti protiv Estonca Antona Vinogradova.

"Ostaje žal zbog povrede Petra Liješevića zbog koje nije mogao da nastavi borbu. Taman je bio uhvatio ritam i počeo da "lomi" rivala, kada je došlo do tog neopreznog udarca Bjelorusa glavom. Mislim da bi ga do kraja lagano dobio i onda bi išao na Estonca Vinogradova, kojeg je već pobjeđivao. Maler, nema šta, ali idemo dalje" rekao je selektor crnogorske reprezentacije Nikola Ružić.

Crnoj Gori su u Sofiji ostala još dva aduta, koja su došla na korak do medalje, pošto su obezbijedili plasman u četvrtfinale.

Bojana Gojković će nakon pobjede nad Engleskinjom Olivijom Grejs Holms za rivalku u četvrtfinalu kategorije do 57 kilograma danas imati Mađaricu Rebeku Doboš, koja je bila slobodna na startu šampionata, dok će se Tomislav-Bato Đinović za polufinale kategorije do 60 kilograma u srijedu boriti protiv Moldavca Vladislava Vaskovskija. Član BK Zlatičanin je u osmini finala eliminisao Bjelorusa Vladislava Smalouskija.

Sa crnogorskim bokserima u glavnom gradu Bugarske pored selektora Nikole Ružića boravi i trener BK Zlatičanin Momčilo Zlatičanin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније