Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ OSCG ]

03. 10. 2024. 18:33 >> 18:32

Superliga odbojkaša: Derbi između Budve i Budućnosti otvara sezonu

Utakmicama uvodnog kola EPCG Superlige odbojkaša, a nakon premijernog Superkupa Crne Gore, punom parom kreće sezona 2024/25. U ligaškom dijelu igraće sedam ekipa, pošto se će uz šampiona Budvu, viceprvaka Budućnost, finalistu Kupa Jedinstvo, barske timove Mornar i Galeb i prošlogodišnjeg debitanta Lovćen, ponovo takmičiti Sutjeska.

Prvu rundu otvara derbi, susret finalista prošlosezonskog plej-ofa, ekipa Budućnosti i Budve, koje će se sastati u petak, 4. oktobra, u SC “Morača”, od 18.30 h.

Budva je nakon dobre predstave u mečevima sa ekipom zagrebačke Mladosti u kvalifiakcijama za Ligu šampiona, ali i uz veoma iskusan tim, sa krunom prvaka favorit.

“Evo nas opet na početku lige. U Podgoricu stižemo dosta spremni, jer smo igrali dvije utakmice Lige šampiona protiv ekipe Mladost iz Zagreba. Očekujemo ništa manje bitnu, ali i dosta tešku utakmicu, međutim nesporno je da ćemo pružiti maksimalan otpor. Ova utakmica nam je od velikog značaja i uvertira za nastavak Evropskog CEV kupa, jer već osmog oktobra igramo u Finskoj. Ono što bih opet izdvojio i naglasio je to da ekipa Budve i ove godine stavlja akcenat na mladim nadama crnogorske odbojke, koje posjeduje u svojim redovima. Optimista sam što se tiče igre i rezultata, nema razloga da bude drugačije”, kazao je trener Budve, Miljan Bošković, koji je sa svojim timom prethodnog vikenda osvojio Superkup, pobijedivši Jedinstvo 3:0.

Budućnost je takođe imala uvertiru za premijeru upravo u Nikšiću, u kom je pobijedila Sutjesku 3:0 u memorijalnoj utakmici Miodrag Skale Gvozdenović. Trener Podgoričana, Dejan Radić, vjeruje u veoma mladi tim.

“Veoma smo srećni zbog početka nove sezone koju željno iščekujemo. Ekipa je trenirala veoma dobro od prvog dana priprema, odigrala kvalitetne prijateljske utakmice i smatram da ulazimo spremni u ovaj meč. Za našu ekipu svaki trening i svaka utakmica je prilika za dalji napredak. U sjutrašnjem velikom crnogorskom derbiju očekujem od svoje ekipe da pruži svoj maksimum i da se bori za svaku loptu”, naglasio je Radić.

Preostala dva meča prvog kola na programu su za vikend. U subotu, 5. oktobra, u SC “Nikoljac” Jedinstvo će sa početkom u 20 sati dočekati Sutjesku.

Finalista Kupa pretrpio je brojne promjene, ostao bez nekoliko nosilaca igre, poput Rovčanina, Đurovića, Petrovića, ali i bez trenera Darka Prebiračevića, koji če biti pomoćnik Ivana Joksimovića u Katar sportu.

Sutjeska, na drugoj strani, sa novom energijom i željom, nakon sezone pauze, ponovo je među crnogorskim superligašima i priželjkuje dobro otvaranje sezone.

Posljednji meč odigraće se u Baru, gdje će Mornar u SC “Topolica” u nedjelju, 6. oktobra od 20 sati dočekati ekipu Lovćena. I Mornar kreće ambicioznije u novu sezonu, što potvrđuje povratak reprezentativca, Stefana Radevića, a na Cetinju se nadaju još jednoj lijepoj odbojkaškoj priči.

Na premijeri EPCG Superlige odbojkaša slobodna je ekipa Galeba. Ligaški dio igra se dvokružno, po sistemu svako sa svakim, nakon čega će četiri najuspješnije ekipe formirati parove polufnala plej-ofa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније