Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ OSCG ]

03. 10. 2024. 16:47 >> 16:47

Kreće Superliga odbojkašica: Barski derbi na premijeri, Budućnost izaziva šampiona

Utakmicama u Podgorici i Herceg Novom počeće sezona 2024/25 u EPCG Superligi odbojkašica. Morača će u dvorani OŠ “Radojica Perović” u petak, 4. oktobra, dočekati ekipu Jedinstva, od 20 sati, a u istom terminu Albatros će u SC “Igalo” igrati sa ekipom Gimnazijalca u jednom od tri primorska derbija u prvom kolu.

Morača nakon sjajne završnice prošle sezone sastaće se sa bjelopoljskim timom na početku uzbudljive sezone, u kojoj će ponovo u Superligi igrati kotorski Gimnazijalac, kao osvajač EPCG Prve lige prošle sezone. Kotoranke putuju u Herceg Novi na megdan Albatrosu.

Još jedan tim koji se izborio za mjesto u EPCG Superligi kroz EPCG Prvu ligu, tim Budve, prvi meč u novoj sezoni odigraće kao domaćin, a za rivala u subotu, 5. oktobra, sa početkom od 18 sati, imaće mladi tim Akademije. Meč se igra u MSC “Budva”.

Nedjelja je dan najzvučnijih mečeva kola – 6. oktobra od 18 sati očekuje nas derbi bivših prvaka i gradskih rivala, Galeba i Luke Bar u SC “Topolica”.

Luka Bar je sezonu otvorila porazom u Superkupu od Herceg Novog u Nikšiću, 3:0, prethodnog vikenda, a trener “sirena”, Vladimir Milačić, bio je kratak i jasan.

“Gradskim derbijem “otvaramo” novu sezonu. Očekujemo dobru utakmicu i našu pobjedu”, kazao je Milačić, čiji će tim biti jači za reprezentativke, Tijanu Tvrdišić i Dijanu Vuković, kao i nekadašnju igračicu Galeba, Teodoru Čavić.

Domaćin prvog barskog derbija, tim Galeba, sa podmlađenim sastavom dočekuje novu sezonu.

“U novu sezonu ulazimo sa dosta mladim rosterom. Ekipu čine većinom djevojčice od 14-15 godina, koje sigurno imaju perspektivu i koje će uz malo strpljenja biti prava okosnica našeg kluba. Uz kapitenku Vlaović i libera Raketić koje su ostale od prošle godine želimo da napravimo jednu pravu barsku zdravu odbojkašku priču. Od prvog kola čekaju nas ozbiljni izazovi. Očekivanja u prvom meču protiv ekipe Luke Bar su jasna – pokazati borbenost, želju, strpljenje i napredak u odnosu na neki prošli period. Misli da uvijek okrećemo ka svakom narednom poenu. Koliko možemo u ovom trenutku, vidjećemo u nedelju. Želimo da iz kola u kolo što više sazrijevamo, dižemo formu i budemo sve bolji kako liga bude odmicala”, kazao je trener Galeba, Petar Koković.

I u Herceg Novom u nedjelju veče zvučan susret – osvajač Superkupa i neprikosnoveni tim na crnogorskoj odbojkaškoj sceni u prethodne dvije godine, Hereg Novi, nakon dobrog otpora Lođu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dočekaće Budućnost, koja uz nekoliko pojačanja kreće u novu sezonu. Meč u SC “Igalo” zakazan je za 19 sati.

Ligaški dio EPCG Superlige igraće se po sistemu “svako sa svakim”, a format plej-ofa biće drugačiji od ove sezone: vodeće dvije ekipe prvog dijela šampionata obezbijediće direktno mjesto u polufinalnu plej-ofa, dok će se za preostala dva mjesta u razigravanju nadmetati ekipe od 3. do 6. mjesta, u po dva meča i to trećeplasirani tim sa šestoplasiranim i četvrtoplasirana ekipa sa petoplasiranom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније