Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M.Đ.

12. 09. 2024. 21:47 >> 21:48

OLIMPIJADA U BUDIMPEŠTI

Šahisti savladali Alžir, šahistkinje poražene od Gruzije

Drugi dan 45. Šahovske Olimpijade u Budimpešti donio je dobru igru crnogorskih selekcija, čiji utisak nije pokvario ni poraz naših dama od reprezentacije Gruzije. Muška selekcija opravdala je ulogu favorita. Savladan je Alžir rezultatom 3:1 a sam meč je dugo bio u granici jednakosti.

Prvo je okončan duel na prvoj ploči između Denisa Kadrića i Adlana Arbe, koji su se saglasili na remi nakon obostrano korektne igre u dalekoj završnici.

Crnu Goru u vođstvo je doveo Luka Drašković, koji je preciznom igrom, iskoristio prednost početnog poteza u duelu sa Khalilom Bengherabijem, dok je pobjedu osigurao Nikola Đukić koji je crnim figurama savladao Lamina Brahamija.

Aktuelni prvak Crne Gore, Nikita Petrov nije postigao više od remija protiv Masinasa Đabrija koji je preciznom igrom došao do remija. Dvije pobjede u dva kola i dobar starta naše muške ekipe.

Dame su poražene od trećeg nosioca, reprezentacije Gruzije, rezultatom 3-1. Dostojan otpor favorizovanim protivnicama, upotpunila je pobjeda Nikoline Koljević protiv Melie Salome na četvrtoj tabli. Veliki uspjeh naše igračice, koja je crnim figurama u oštroj Rauzerovoj varijanti sicilijanske odbrane prikazala sjajnu i preciznu igru, kojom je ostvarila veliku pobjedu.

Aleksandra Milović je dugo odolijevala jednoj od najboljih šahistkinja današnjice Beli Kotenašvili, ali je grubom greškom, nakon više od pet sati borbe ispustila remi poziciju, što je njena protivnica iskoristila i upisala trijumf. Aleksandra Žerebcova i Alena Skvorcova su pružile dobar otpor favorizovanim protivnicama u duelima na prvoj i drugoj tabli.

Sjutra je na programu treće kolo, a našu mušku reprezentaciju očekuje veliki izazov, duel sa Francuskom, dok će dama tražiti šansu za povratak na pobjednički kolosjek u duelu sa Jamajkom u kome će imati ulogu favorita.

Treće kolo na programu je sjutra od 15 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније