Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

11. 09. 2024. 13:43 >> 13:42

FIA SAOPŠTILA

Honda i Alpin prekršili pravila o ograničenju troškova u Formuli 1

Proizvođači motora Honda i Alpin počinili su "proceduralno kršenje propisa" o ograničenju troškova u Formuli 1, saopštila je danas Međunarodna automobilska federacija (FIA).

Honda je partner aktuelnog svjetskog šampiona Red Bula, dok Alpin snabdijeva istoimeni tim u vlasništu Renoa.

FIA u saopštenju nije navela detalje kršenja, koja su se dogodila prošle godine, ali je istakla da nisu prekoračena ograničenja potrošnje, prenio je BBC.

Proceduralna kršenja pravila obično se odnose na neslaganja u podnošenju finansijskih informacija. FIA je saopštila da su Honda i Alpin "u svakom trenutku djelovali u dobroj namjeri" i da su sarađivali sa njenim administrativnim timom kako bi se stvar završila.

FIA je saopštila da je predložila Hondi i Alpinu da uđu u "prihvaćeni sporazum o kršenju", što znači da bi se složili da su prekršili pravila i da prihvataju neki oblik kazne.

Portparol Honde rekao je da se radi o proceduralnoj, a ne namjernoj grešci.

"Štaviše, čak ni uključujući ovu proceduralnu grešku, nismo premašili limit troškova", dodao je on.

Takođe i portparol Alpina rekao je da se radi o administrativnom pitanju, koje ni na koji način nije povezano sa prekomjernom potrošnjom.

U saopštenju se navodi da je svih 10 ekipa radilo u skladu sa ograničenjem troškova.

Prošla godina je bila prva sezona u Formuli 1 u kojoj se ograničenje troškova odnosilo na proizvođače motora kao i na ekipe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније