Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N. N.

11. 09. 2024. 12:48 >> 12:51
Čitaj mi:

HTIO DA RADI SA ŠPANCEM ILI HAMILTONOM

Njui izabrao Aston Martin zbog Alonsa

Najuspješniji vozač u istoriji Formule 1 Luis Hamilton na kraju sezone prelazi iz Mercedesa u Ferari, ali to nije transfer godine. Najvažnija vijest je da je Aston Martin "ugrabio" genijalnog inženjera Ejdrijana Njuija.

Čovjek koji je dizajnirao šampionske bolide Vilijamsa i Meklarena, a 2006. je prešao u Red Bul, koji je učinio najboljim timom na planeti.

Njui je sada otkrio i zbog koga je izabrao Aston Martin - zbog Fernanda Alonsa, čovjeka kojeg svi iz Formule 1 smatraju jednim od najboljih vozača svih vremena.

Britanac i Španac do sada nisu sarađivali, jer je dvostruki svjetski šampion stigao u Meklaren godinu nakon što je Njui otišao u Red Bul.

Zanimljivo, jedan od izbora mu je bio i Ferari zbog Luisa Hamiltona, koji je takođe stigao u Meklaren godinu nakon njegovog odlaska.

Sada će se Njuiju konačno ispuniti želja da radi sa jednim od velikana F1.

"Kada sam poslije nekoliko mjeseci razmišljanja odlučio da ostanem u Formuli 1, Ferari mi je bio ozbiljna opcija. Nije bila nikakva tajna da sam želio da radim sa Fernandom Alonsom i Luisom Hamiltonom i pošto su u različitim ekipama morao sam da odaberem jednu opciju", rekao je 65-godišnji inženjer.

Svi su željeli Njuija, ali je odbio Ferari i Mercedes i odlučio se za tim iz Silverstona.

"Bilo je mnogo razloga da odaberem Aston Martin, a vidjeli smo koliko je Lorens Strol posvećeni vlasnik i podsjeća me na Frenka Vilijamsa. Njegov model je malo zastario, a to što je bilo prije 20 godina danas radi Lorens. Prostorije i mjesta za rad su sjajni", poručio je Njui.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније