Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

10. 09. 2024. 14:10 >> 16:45

POKCG

Filip Radović: Veliki rezultat je iza mene; Šćekić: Filipe, ti si naš ponos

Spuštena je zavjesa na još jedan paraolimpijski ciklus dug tri godine koji je bio izuzetno težak ali zahvaljujući stonoteniseru Filipu Radoviću Crna Gora ima bronzanu medalju sa Paraolimpijskih igara u Parizu.

Radović nije uspio da se plasira u finale, od njega je bio bolji kineski takmičar Lian Hao – 11:8, 5:11, 11:6, 11:9.

Radoviću je ovo sedma medalja sa najznačajnijih zvaničnih međunarodnih takmičenja. Na prošlim Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojio je takođe bronzanu medalju.

"Iza mene je još jedno veliko takmičenje, jedan veliki rezultat i veoma sam ponosan na to što sam napravio. Po drugi put zaredom sam osvojio bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama. Raduje me činjenica što sam u četvrfinalno meču pod velikim pritiskom uspio da budem "svoj" i dobijem taj meč. Ostaje žal što nisam uspio da se plasiram u finale. Prije početka turnira nisam razmišljao o finalu. Bio sam fokusiran samo na prvi meč. Ali kako je turnir odmicao, kako su se pobjede rešale, tako je i apetit rastao. Nisam htio da se zadovoljim samom bronzanom medaljom. Dao sam sve od sebe u polufinalu ali u tom momentu to nije bilo dovoljno", rekao je naš Filip.

Trener Vladimir Marić kazao je Radović napravio veliki uspjeh.

"Ostaje žal za to polufinale, falilo je malo sreće da se Filip napravi iskorak i odigra toliko željeno finale. Ipak, Kinez je tog dana bio bolji. Hvala navijačima kojih je bilo dosta u Parizu, Igor Tomiću na neseboičnoj podršci svih ovih dana. Imate velikog bisera, kao čovjeka i sportistu", rekao je Marić.

Veliko poštovanje prema Filipu iskazao je i ministar sporta i mladih Crne Gore Dragoslav Šćekić.

"Hvala vam na ovom što ste priredili Crnoj Gori i građanima što mogu da se raduju vašim rezultatima koje ste postigli u Parizu. Mi kao društvo imamo veliku bazu po potencijalu sa kojima samo treba raditi i da svi damo doprinos kako bi mogli da dobijamo rezultate koje već dobijamo. Filipe, ti si naš ponos i nama je veliko zadovoljstvo što smo imali takvog sportistu da nas predstavlja na Paraolimpijskim igrama u Parizu i koji je opravdao naša očekivanja i donio medalju. Takođe i ostali naši paraolimpijci su bili izvanredan i njihovi rezultati obećavaju mnogo bolje rezultate jer je ovo jednan novi početak", rekao je  Šćekić.

 "Svjedok sam rasta i razvoja Paraolimpijskog komiteta u Crnoj Gori i do čeka ste došli. Ponosan sam na vas. Učinili ste nešto što se ne radi često, Filip je ostvario jedan nevjerovatan uspjeh . Druga paraolimpijska medalja, to je nevjerovatan uspjeh, i od Filipa ćemo u budućnosti očekivati još medalja" rekao je predsjednik COK-a Dušan Simonović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније