Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

08. 09. 2024. 21:41 >> 21:42
Čitaj mi:

izjednačio rekord po broju titula

Roglič osvojio četvrtu titulu na Vuelti

Biciklista ekipe Red Bul Bora Slovenac Primož Roglič osvojio je četvrtu titulu u trci Vuelta koja se vozi kroz Španiju.

Roglič je uspješno sačuvao prednost tokom posljednje etape na hronometar duge 24,6 kilometara, tako što je zauzeo drugo mjesto sa 31 sekundom zaostatka za pobjednikom Štefanom Kungom iz Grupame.

Slovenački biciklista je slavio ukupnim rezultatom od 81 sat, 49 minuta i 18 sekundi.

On je postao lider trke u petak, poslije dobrih nastupa u planinskim dionicama nakon kojih je prestigao Australijanca Bena O'Konora.

Drugo mjesto zauzeo je O'Konor iz ekipe Dekatlon sa 2,36 minuta zaostatka, dok je trećeplasirani Španac Enrik Mas iz Movistara završio trku 3,13 minuta zaostatka za pobednikom.

Roglič (34) je osvojio Vueltu još 2019, 2020. i 2021. godine i kao četvorostruki šampion se izjednačio sa Špancem Robertom Erasom po broju titula.

Slovenija je postala tek četvrta zemlja kojoj je uspjelo da u jednoj godini njeni vozači osvoje sve tronedjeljne trke. To je prethodno uspjelo Francuzima 1964, Špancima 2008. i Britancima 2018.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније