Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ pobjeda.me ]

29. 08. 2024. 13:36 >> 13:36
Čitaj mi:

transferi

Jovović se seli u Mladost, Peruničić u Takovo

Doskorašnji odbojkaši slovenačkog Triglava, crnogorski seniorski reprezentativci Đorđje Jovović (22) i Nemanja Peruničić (23), promijenili su sredinu uoči početka nove sezone.

Mladi korektor preseliće se u Zagreb, dok će njegov saigrač iz kranjske ekipe i nacionalnog tima u narednoj sezoni nositi dres Takova iz Gornjeg Milanovca.

Đorđe Jovović potpisao je jednogodišnji ugovor sa šampionom Hrvatske, u kom će dijeliti svlačionicu i teren sa našim mladim srednjim blokerom, Nikolom Đurovićem, koji je ovog ljeta stigao u najtrofejniji tim regiona iz bjelopoljskog Jedinstva. Upravo će zagrebački velikan biti rival Budve na startu kvalifikacija za CEV Ligu šampiona.

“Čast je dobiti poziv od Mladosti iz Zagreba jer se radi o jednom od najuspješnijih odbojkaških klubova sa prostora Balkana. Klub sa zavidnom tradicijom i sjajnom reputacijom po pitanju kvalitetnog rada i profesionalnog pristupa. Nakon dvije divne sezone u Triglavu, radujem se novim izazovim koji slijede. Ove sezone pored hrvatske lige, Mladost će igrati srednjoevropsku ligu (MEVZA) i evropske kupove gdje ću imati dodatan prostor za dokazivanjem. Nadam se da će moj učinak pomoći da klub i ove godine osvaja trofeje. Godina provedena u ovom klubu za mene, iskreno vjerujem, može predstavljati značajan korak na putu ka najvišem nivou odbojke”, rekao je Jovović za Pobjedu.

Ljevoruki odbojkaš ponikao je u Budućnosti, nakon koje je dvije sezone igrao za ekipu Triglava. Svoju karijeru u podgoričkom plavo-bijelom dresu počeo je i Nemanja Peruničić, kom će srpski superligaš, Takovo, biti četvrti tim iz regiona, nakon što je igrao za slovenačke ekipe ACH volej Ljubljana, Merkur Maribor i Triglav Kranj. U Gornjem Milanovcu sarađivaće sa crnogorskim trenerom Pavlem Drecunom.

Peruničić je za sva tri slovenačka tima igrao po sezonu – sa sastavom ACH voleja osvojio duplu krunu i MEVZA ligu. Kao i Jovović bio je u sastavu reprezentacije u prvom krugu kvalifikacija za EuroVolej 2026.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније