Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

13. 08. 2024. 16:27 >> 17:12
1

U Bocvani proglašeno pola dana praznika u čast sprintera Letsila Tebogoa

Predsjednik Bocvane Mokgvitsi Masisi proglasio je pola dana praznikom u čast sprintera Letsila Tebogoa, koji je toj afričkoj zemlji donio prvu zlatnu olimpijsku medalju u njenoj istoriji pobjedom na 200 metara na Olimpijskim igrama u Parizu.

Predsjednik je već u petak odobrio poludnevni praznik da bi se proslavila "senzacija Bocvane".

Kako se navodi saopštenju vlade, predsjednik će na aerodromu dočekati nacionalni olimpijski tim, koji je na OI osvojio četiri medalje.

Bocvana je svoju prvu olimpijsku medalju osvojila 2012. sa srebrom Nijela Amosa na 800 metara u Londonu. Muška štafeta 4x400 metara osvojila je bronzu na Igrama u Tokiju 2020.

Tebogo je sa 21 godinom postao prvi Afrikanac koji je pobijedio na 200 metara na OI tako što je istrčao stazu za 19,46 sekundi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније