Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V.

19. 07. 2024. 16:21 >> 16:21

ŠAH

Turnir u Spužu u čast 100 godina FIDE i otkrivanje spomen ploče Mihailu Talju

Brzopotezni turnir u šahu, povodom 100 godina postojanja svjetske šahovske federacije (FIDE), biće odigran sjutra, u organizaciji našeg savez, u prostorijama OŠ "Njegoš" u Spužu.

Ove godine, istog dana ovi turniri se organizuju širom svijeta, a Spuž je imao privilegiju da u ovogodišnjem izdanju bude domaćin kada je u pitanju Crna Gora. Početak programa zakazan je za 10 sati.

Istog dana, gost turnira je proslavljeni crnogorski velemajstor Božidar Bonja Ivanović koji će otkriti spomen ploču bivšem svjetskom prvaku i jednom od najpoznatijih šahista u istoriji - Mihailu Talju. Ivanović i Talj svojevremeno su odigrali meč upravo u Spužu.

Događaj će svečano otvoriti predsjednik Skupštine Opštine Danilovgrad, Predrag Pajović. Nagrade za najbolje su obezbijeđene i to u vidu umjetničkih skulptura i slika poznatih crnogorskih umjetnika.

Pravo učešća na turniru imaju igrači sa crnogorske rejting liste. Tempo igre: 3 minuta, 2 sec, 13 kola.

Direktor turnira je Andrija Radulović, glavni sudija Mladen Popović, a program će voditi Branislav Kadić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније