Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B. [ odbojka.me ]

13. 06. 2024. 10:43 >> 10:44
Čitaj mi:

BEACH VOLLEY

U nedjelju na Krupcu tradicionalni međunarodni turnir u odbojci na pijesku

Tradicionalni internacionalni turnir odbojke na pijesku na jezeru “Krupac” odigraće se u nedjelju, 16. juna, u organizaciji Opštine Nikšić, Odbojkaškog saveza Crne Gore i Turističke organizacije Nikšić.

Prijavilo se 16 ekipa u muškoj konkurenciji koji će igrati 2×2, među kojima je i veliki broj crnogorskih odbojkaša i reprezentativaca.

Na turniru će igrati sljedeći sastavi: Marko Bojić/Ivan Zvicer, Avram Božović/Srđan Petrović, Vladan Stojanović/Dragan Stojanović, Rade Lukovac/Nikola Nikčević, Maksimilian Mirković/Ilija Bošković, Miloš Kruška/Blažo Milić, Jovan Delić/Boris Vlahović, Miodrag Jelić/Nikola Radović, Đorđe Jovović/Stefan Radević, Andrija Nikolić/Vlatko Vuković, Aleksandar Bojić/Milutin Batričević, Petar Albijanić/Darko Bjelica iz Crne Gore, kao i Kosta Todorashko/Juri Savushkin iz Rusije, Maksim Semukhin/Mikalai Hatalski iz Rusije i Bjelorusije, Ivan Porfirian/Akeksey Rebrov iz Ukrajine i Ognjen Perišić/Nikola Nastić iz Bosne i Hercegovine.

 “Ekipe su raspoređene u četiri grupe i u toj fazi igra se na jedan dobijeni set. Najbolje dvije potom idu u eliminacionu fazu, u kojoj pobjednik mora da osvoji dva seta. Kotizacija po ekipi je 20 eura”, rekao je Aleksandar Bojić, organizator turnira, koji naglašava da su prijave otvorene do početka i da se, shodno tome, konačan broj učesnika može promijeniti.

Međunarodni nivo od prve godine je karakteristika i vrijednost ovog događaja, a u nedjelju na Krupcu naći će se igrači koji dolaze iz šest zemalja.

“Učestvuju ekipe iz Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prije dvije godine okupili smo 16, a prošle godine imali smo 32 sastava, što niko u Crnoj Gori nije okupio u ovom sportu”, kaže Bojić i dodaje da je do prošle godine Nikšić jedini imao međunarodni beach volley turnir u Crnoj Gori.

Kako navode organizatori turnira, mnogi od učesnika ponijeli su lijepa sjećanja.

“Naši prijatelji, koji su sada redovni svake godine, nikada prije nijesu bili u Nikšiću. Većina nije ni znala za jezero Krupac. Pobjednici turnira iz Novog Pazara toliko su se oduševili Nikšićem da su kazali da sad svi u Novom Pazaru znaju za Krupac. Mislim da smo čak i prvi turnir, gdje su Rusi i Ukrajinci igrali zajedno od početka rata između tih zemalja”, rekao je Bojić.

Priča koja se polako razvija kraj jezera, počela je prije dvije godine kada su, na predlog Turističke organizacije Nikšića, odbojkaški entuzijasti krenuli u organizaciju.

“Počeli smo na ideju Mitra Baraća, direktora Turističke organizacije. On je pitao kakve su mogućnosti za ovu vrstu promocije potencijala Nikšića. Sada, planiramo da turnir dobije i žensku konkurenciju. Želimo da popularizujemo odbojku i podignemo turnir na još viši nivo”, rekao nam je Bojić, uvjeren da turnir ima sve preduslove da bude prava smotra svjetski popularnog beach volley-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније