Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

07. 06. 2024. 12:50 >> 12:50
Čitaj mi:

formula 1

Nova pravila u Formuli 1: Motori koji će se koristiti od 2026. godine su "hrabar korak"

Luis Hamilton istakao je da će bolidi Formule 1 biti "prilično spori" kada nova pravila dizajna stupe na snagu od 2026.godine.

Prve slike novih bolida objavila je FIA u juče, zajedno s potvrdom mnogih izmjena pravila.

Značajno je da će postojeći sistem za smanjenje otpora (DRS) biti zamijenjen opcijom pojačanja snage za vozače, koja će zapravo funkcionisati kao sistem 'push to pass'.

Korištenje ovog sistema će im dati dodatnu brzinu i, nada se FIA, potaknuti više preticanja.

"Samo je 30 kg lakši, tako da ide u pravom smjeru, ali još uvijek su teški. Razgovarao sam s nekim vozačima koji su vozili na simulatoru - ja nisam - i rekli su da su prilično spori, pa ćemo vidjeti je li to pravi smjer ili ne", kaže vozač Mercedesa koj ije još dodao:

"Ali u smislu održivosti, posebno na strani pogonskih jedinica, to je zaista hrabar korak i ide u pravom smjeru. Moramo samo osigurati da bolidi budu efikasni, brzi i korak naprijed i da se zapravo poboljša trkanje."

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније