Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

28. 05. 2024. 13:43 >> 13:58
Čitaj mi:

UREDNIK SPORTSKOG PROGRAMA RTCG

Dedić: EBU konferencija prilika da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na region i Evropu

Radio televizija Crne Gore kao članica Evropske radio difuzne unije (EBU) organizuje EBU Sportsku skupštinu koja se održava danas i sjutra u Budvi.

Urednik sportskog programa RTCG-a, Dragiša Dedić, kazao je da je ovo velika čast i satisfakcija, ali i prilika da vidimo gdje se naš Javni servis nalazi u odnosu na region i Evropu.

"Evropska radio difuzna unija osnovana je 1993. godine, dakle skoro nakon 40 godina Crna Gora je prvi put domaćin, organizator, velika sastisfakcija i velika čast. Stotinu gostiju iz gotovo svih javnih servisa iz regiona, iz Evrope, da vidimo, da uporedimo gdje smo mi u ovom trenutku u odnosu na njih", kazao je on.

Dedić je najavio da će se odraditi analiza velikih sportskih događaja koje si bili sa posebnim akcentom na one koji tek predstoje ovog ljeta.

"Ovo je dakle i skupština sportskih programa javnih servisa iz regiona i iz Evrope, analiza događaja koji su bili, uglavnom velikih sportskh događaja, posebno onih koji tek slijede a to su Evropsko prvenstvo u fudbalu i Ljetnje olimpijske igre".

Podsjetio je i na 2019. godinu kada je Crna Gora dobila organizaciju Igara malih zemalja.

"Mi smo imali jednu sličnu situaciju 2019. godine kada su Igre malih zemalja bile upravo ovdje u Budvi, tada je to bio veliki izazov za nas".

Dedić je na kraju kazao da će na sastancima biti riječi o svim aspektima kako bi na kraju mogli da imamo precizniju sliku gdje se nalazimo u odnosu na region i Evropu.

"Pričaćemo, sinoć je bilo upoznavanje, danas i sjutra cjelodnevni sastanci o tome, produkcijski, tehnički, organizaciono kako sve to pripremiti, čak i novinarski. Ovo je prilika da vidimo u odnosu na Javne servise gdje se mi trenutno nalazimo po svim ovim tačkama koje sam sada pomenuo, i da uporedimo neke stvari. Mi nemamo toliko često pravo da organizujemo velika takmičenja, ali što se tiče naših reprezentativnih selekcija u svim sportovima i klupskih takmičenja, za nas veoma važno da vidimo kako se to radi kod nas i da uporedimo kako se radi u Evropi i svijetu", kazao je urednik sportskog programa.

Generalni direktor RTCG Boris Raonić je u uvodnom izlaganju na otvaranju EBU kazao da je siguran da će EBU konferencija biti uspješna.

"Srećan sam da vidim kako je efikasan ovaj sportski dio EBU i po uzoru na njega treba da se organizuju i ostali djelovi, posebno u dijelu tranzicije sa linearnih na nelinearne medije. Mi smo jedan od najmanjih javnih servisa u Evropi, ali neko ko ima mnogo stvari da podijeli sa ostalim servisima", kazao je Raonić.

Raonić je apostrofirao važnost umrežavanja javnih servisa i zajednički nastup na tržištu.

"Bez umrežavanja javnih servisa bili bi ugroženi, pa je bliska saradnja bitna i evo danas ćemo razgovarati o sportu. Mi smo otkupili Olimpijadu za naredna dva olimpijska ciklusa, razgovaraćemo i o nekim drugim zajedničkim akcijama, poput Svjetskog prvenstva u fudbalu i nekih drugih, brojnih zajedničkih akcija. Bez zajedničkog nastupa na velikom i ozbiljnom tržištu na nivou svijeta, veoma ćemo se teško kao pojedinci izboriti, upravo zbog toga su ovi skupovi bitni i meni je drago da je ovo najveća skupština do sada organizirana ovog tipa", kazao je Raonić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније