Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

27. 05. 2024. 18:15 >> 18:26

U ISTANBULU

Kendo reprezentacija prvak Balkana

Na Balkanskom prvenstvu u Kendo-u, održanom ovog vikenda u Istanbulu, muška seniorska kendo reprezentacija Crne Gore postala je ponovo prvak Balkana.

Ekipu su činili: Dejan Đurašković, Andrija Vučinić, Marko Andrijašević, Miraš Šljivančanin, Timotije Smolović, Stefan Vujović i Luka Jeraminok. Na takmičenju je učestvovalo 13 ekipa, koje su počele sa borbama po grupama. Naša reprezentacija je u grupi ubjedljivo savladala Srbiju i Moldaviju.

Nakon grupne faze, Crna Gora je savladala Rumuniju, u polufinalu Grčku, a u finalu domaćina Tursku.

Ovo je još jedan u nizu uspjeha naše reprezentacije koja je po četvrti put osvojila zlato u ekipnoj konkurenciji, dok je već niz godina uvijek u finalu.

U indivudalnoj seniorskoj konkurenciji Andrija Vučinić je osvojio bronzanu medalju. U konkurenciji veterana Stefan Vujović zavrijedio je zlato. U juniorskoj konkurenciji Elena Kaljević osvojila je nagradu za borbeni duh.

Naredno Balkansko prvenstvo će se održati u Crnoj Gori 2025. godine. Evropska Kendo Federacija donijela je i odluku da Crnoj Gori dodijeli domaćinstvo Evropskog prvenstva 2026. godine.

Kendo je vještina japanskog mačevana koja koristi zaštitnu opremu I bambusov mač kao imitaciju japanske katane. Borbe se rade do dva poena na borilištu 11x11 metara u trajanju do 5 minuta. Sport je centralizovan u svijetu I funkcioniše u okviru Svjetske kendo Federacije koja redovno održava Svjetska prvenstva.

Naredno svjetsko prvenstvo će se održati u Milanu od 4. do 7. jula. Naša reprezentacija će u grupnoj fazi igrati sa Južnom Afrikom i Letonijom. Samo jedna ekipa prolazi u fazu eliminacija.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније