Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

M.P.

26. 05. 2024. 17:06 >> 18:45

ZAUSTAVLJENI NA SP

Džudisti bez olimpijske vize: Nada u vajld-kard

Naši džudo reprezentativci, Anto Dubreta i Jovana Peković, nijesu mogli dalje od prvog, odnosno drugog kola na Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju, pa su crnogorski takmičari ostali bez šanse da na tatamiju izbore olimpijsku vizu.

Početkom godine najbliža karti za Pariz bila je Jovana Peković, ali nije uspjela da osvoji dovoljan broj bodova. Povreda je spriječila je da nastupi na dva važna turnira i da na planetarnu smotru otputuje u željenoj formi.

Na startu šampionatu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u kategoriji do 78 kilograma, savladala je takmičarku iz Belgije, potom je eliminisana od aktuelne olimpijske prvakinje iz Japana. Drugi crnogorski predstavnik, Anto Dubreta, u kategoriji preko 100 kilograma, poražen je na startu od reprezentativca Gruzije.

Predsjednik Stručno trenerske komisije Džudo saveza Crne Gore, Ilija Vukotić, koji je bio sa našim borcima u Abu Dabiju, smatra da je nedostajalo sreće na žrijebu, ali i da je trenutni rezultat, realnost.

"U narednom periodu trebalo bi da dođu bolji dani", ističe Vukotić, "jer se, za početak, Džudo savez vratio na pravi put".

"Nada da neko od naših džudo takmičara može do Olimpijskih igara u Parizu i dalje postoji. Za to je potrebna specijelana pozivnica. Hoće li neka stići na adresu u Crnoj Gori, saznaćemo uskoro".

Vukotić ističe lošu sreću na žrijebu za naše predstavnike. 

"Prvenstvo Abu Dabija je bilo masovno, učestvovalo je preko 600 takmičara, svaka kategorija je izuzetno popunjena, po pet šest mečeva je trebalo do borbe za medalju, to je u džudou izuzetno teško.Tako da u ovom trenutku je to možda neko realno stanje u ovom žrijebu, nadamo se da će u budućem malo i žrijeb za početak biti naklonjen našim takmičarima, da bi lakše došli do određenog broja bodova. Samim tim će imati u svakim sledećim prolascima lakše protivnike, makar u početnim kolima".

Peković je zaustavljena od aktuelne olimpijske šamionke.

"Jovana je ostvarila pobjedu protiv Belgijanke u prvom kolu, dok je u drugom zaustavljena od aktuelne olimpijske šampionke Japanke i realno povreda koja je omela Jovanu u završnici trke oostavila je bez određenog broja bodova i moraće na neki drugi način da se nada eventualno plasmanu na olimpijske igre".

Dubreta je poražen od gruzijskog takmičara.

"Anto Dubreta je u prvom kolu išao na predstavnika Gruzije, džudo svjetske velesile, nema razloga za opravdanje, radili su koliko su mogli ali u ovom trenutku to su zaista kvalitetni protivnici. Stekli su iskustvo, dobili su određen broj bodova što će im svakako u budućnosti dati možda bolje početne pozicije za žrijeb na sljedećim takmičenjima", kazao je Vukotić.

Predsjednik saveza je ipak optimističan kada je u pitanju budućnost crnogorskog džuda,

"Stižu nove nade, naravno uz ove proverene snage, nadamo se dobrom s putu ozdravljanja crnogorskog džudova, što će naravno u nekom sledećem periodu donijeti rezultate kako od seniora koji su prekraljeni, koji su već iznijeli ovaj olimpijski ciklus, tako i od nekih mlađih takmičara koji očekujemo da zasijaju u punom sjaju u predstojećim takmičenjima", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније