Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

D.B.

19. 04. 2024. 11:20 >> 11:20
Čitaj mi:

šahovski savez

Otvoreno prvenstvo Boke u šahu za mlade sjutra u Tivtu

Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa Turističkom organizacijom Tivat i Opštinom Tivat organizuje Otvoreno prvenstvo Boke u šahu za mlade, koje će biti održano sjutra, 20. aprila, u Srednjoj mješovitoj školi "Mladost”.

U sklopu manifestacije svečano će biti potpisani ugovori sa najtalentovnijim mladim šahistima koji su ove godine zavrijedili stipendiju Šahovskog saveza Crne Gore.

Podsjetimo, Šahovski savez Crne Gore odlučio je da ove godine stipendira 23 mladih šahistkinja i šahista na osnovu rezultata u prethodnoj godini.

Takmičenje se igra po ubrzanom tempu u tri kategorije: do 10, do 14 i do 18 godina.

Turnir će se rejtingovati u grupama u kojima za to postoje uslovi. Turnir je otvorenog tipa, a pravo nastupa imaju svi igrači iz zemlje i inostranstva.

Otvoreno prvenstvo Boke će se igrati po švajcarskom sistemu u 7 kola sa tempom igre od 10 minuta za partiju uz bonifikaciju od 5 sekundi za svaki odigrani potez počev od prvog.

Pobjednici u kategorijama do 10, 14 i 18 godina (dječaci i djevojčice posebno) dobijaju pehar a tri prvoplasirana takmičara medalje. Knjige su predviđene za najbolje u kategorijama: do 8, do 12 i do 16 godina.

Za pobjednika najmlađe grupe do 10 godina specijalna nagrada je potpisana tabla od strane Magnusa Karlsena, sa nedavno završenog Ekipnog prvenstva Evrope održanog u Budvi.

Na ovaj način šahovski život u Tivtu i uopšte na primorju dobija novu snagu, čemu doprinosi i ŠK Mimoza sa svojom aktivnom školom šaha za koju već vlada veliko interesovanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније