Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

15. 04. 2024. 12:22 >> 12:36
Čitaj mi:

ALEKNA POMJERIO GRANICU

Pao najstariji svjetski rekord u muškoj atletici

Litvanski atletičar koji se takmiči u bacanju diska. Mikolas Alekna oborio je najstariji muški rekord u kraljici sportova.

Na mitingu u Oklahomi on je bacio disk 74 metra i 35 centimetara, što je čak 27 centimetara bolje od 38 godina starog rekorda njemačkog altetičara Jirgena Šulta.

Mikolas (21), sin legendarnog dvostrukog olimpijskog i svjetskog šampiona Virgilijusa, tako je najavio sjajnu sezonu i biće jedan od favorita na Olimpijskim igrama u Parizu.

Familija Alekna tako ima dva od tri najbolja rezultata u istoriji, jer Virgilijus ima treći najbolji rezultat 73.88 bačen 2000. godine.

Najstariji atletski rekord i dalje drži Čehinja Jarmila Kratofilova koja je postavila svjetski rekord 1983. godine u trci na 800 metara. Ona je tada otrčala dionicu za minut i 53 sekunde i 28 stotinki, i taj rekord je i dalje na snazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније