Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

24. 03. 2024. 14:38 >> 14:38

ALPSKO SKIJANJE

Otkazan spust u Zalbahu, Odermatu mali kristalni globus

Švajcarski skijaš Mark Odermat osvojio je mali kristalni globus Svjetskog kupa u spustu, pošto je otkazana današnja trka u Zalbahu zbog lošeg vremena.

Početak muškog spusta u Zalbahu nekoliko puta je odlagan zbog snijega i vjetra, ali sat vremena prije planiranog starta je i otkazan.

"Nažalost, zbog trenutne vremenske situacije sa vjetrom i snijegom koji utiču na bezbjednost skijaša na stazi, današnji muški spust u Zalbahu je otkazan", saopštila je Međunarodna skijaška federacija na društvenoj mreži X.

Otkazivanje je donijelo Odermatu prvu titulu u spustu u Svjetskom kupu, a sezonu je završio sa 42 poena prednosti u odnosu na drugoplasiranog Francuza Siprijana Sarazina, jedinog koji je mogao da ga ugrozi na današnjoj trci.

Odermat je prije nekoliko nedjelja osvojio i mali globus u slalomu i svoj treći uzastopni Veliki kristalni globus, namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, a u petak je podigao i mali globus u superveleslalomu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније