Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V. [ odbojka.me ]

25. 02. 2024. 21:25 >> 21:25
Čitaj mi:

ODBOJKA-ŽENE

Luki Bar barski derbi, Morači podgorički, Jedinstvo do velikih bodova u Budvi

Luka Bar se revanširala ekipi Galeba za poraz u prvom barskom derbiju, a Morača gradskom rivalu Budućnosti u 13. kolu EPCG Superlige odbojkašica. Rundu je obilježila nova sigurna pobjeda Herceg Novog u duelu sa posljednjeplasiranim Rudarom, a važne pobjede ostvarili su Jedinstvo i Albatros.

Luka Bar učvrstila se na drugom mjestu pobjedom u gradskom derbiju sa Galeb Liko Soho Group-om, kao gost, 3:1 (25:21, 22:25, 22:25, 18:25). U zanimljivom meču, nakon sat i po odbojke, ekipa Vladimira Milačića revanširala se “galebicama” za poraz u prvom dijelu sezone i došla do 11. pobjede u EPCG Superligi, sedme u nizu. Tandem Kristina Božović – Dušanka Petrović predvodio je “sirene” – korektorka Luke Bar meč je završila sa 17, kapitenka sa 15 poena, a na drugoj strani Teodora Čavić osvojila je 19 poena. Natalija Vlaović imala je 17, dvocifrena još Marija Bojić sa 12. Galeb je pretrpio peti poraz u sezoni, a tokom ove sedmice poražen je i na gostovanju Herceg Novom u polufinalu Kupa Crne Gore, 3:0.

Branilac titule ponovo je opravdao ulogu favorita. Do druge pobjede ove sedmice stigao je takođe bez ispuštenog seta, porazivši Rudar 3:0 (25:17, 25:9, 25:16) na otvaranju 13. kola. Najuspješnija u 13. pobjedi ekipe Milorada Krunića bila je Ralitsa Vasileva sa 13 poena, 11 je osvojila reprezentativka Crne Gore Dijana Vuković, po devet Vonogova i Čabonenko. U ekipi Rudara, koja je pretrpjela 10. poraz u šampionatu, po pet poena Kristine Gazdić i Brazilki Liv Bueno i Jasmin Da Silva.

Morača je u zanimljivom derbiju Podgorice bila bolja od Budućnost volley-a, nakon preokreta, 3:1 (19:25, 25:23, 25:15, 25:19) i trećom pobjedom u četiri meča u 2024. prišla na samo dva trijumfa od današnjeg rivala i Galeb Liko Soho Group-a, koji su u plej-of zoni. Nakon velike borbe u drugom setu, koji je pripao domaćinu 25:23, uslijedila je sjajna igra u napadu Morače i mnogo grešaka Budućnosti, koja ih je do kraja meča sakupila čak 41. Sjajan učinak i 17 poena imala je Irena Radusinović, koja se nažalost u trećem setu povrijedila i napustila igru. Međutim, zahvaljujući njenom, ali i učinku Anastasije Krgović i Sanje Rudan, koje su osvojile 15, odnosno devet poena, Morača je došla do velikog trijumfa. Budućnosti je nedovoljan bio 21 poen Anđele Kukobat, a dvocifrena je bila još Milena Ćetković sa 10 poena manje.

Uz Rudar, na dnu tabele je i Mediteran, koji je u derbiju borbe za opstanak poražen od Jedinstva 3:1 (22:25, 27:25, 25:18, 25:20) u Budvi. Do veoma značajnog trijumfa, kojim se odvojio ka sigurnoj zoni, bjelopoljski tim stigao je nakon preokreta i velike borbe od gotovo dva sata, nakon koje je stigao do pete pobjede u sezoni, a Mediteran je na skoru 3-10, uz 10 bodova, dva više od Rudara.

Značajan trijumf ostvario je i Albatros, koji je slavio u gostima Akademiji 3:0 (25:18, 25:21, 25:14) i došao do četvrtog trjumfa u sezoni, prišao upravo sedmoplasiranoj Akademiji na bod. Marija Valjarević predvodila je gošće sa 13 poena, po 10 osvojile su Mirković i Položevec, osam je imala Pidhurska. U redovima mladog tima Akademije 12 poena kapitenke Anje Popović, sedam je osvojila Anastasija Anđelić, pet Majda Čakar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније