Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R. [ odbojka.me ]

24. 02. 2024. 10:59 >> 10:59
Čitaj mi:

10.KOLO

Danas dva meča odbojkaškog prvenstva

Utakmicama 10. kola na crnogorskom primorju biće zaključen ligaški dio EPCG Superlige odbojkaša. Najviše pažnje privući će duel Budve i Budućnosti, ekipa koje su izjednačene na vrhu tabele u borbi za prednost domaćeg parketa u plej-ofu.

Program 10. runde crnogorskog šampionata u subotu obilježiće mečevi u Baru. Galeb Liko Soho Group dočekaće ekipu Jedinstva od 15 sati. Jedinstvo u sjajnoj atmosferi stiže u SC “Topolica” nakon pobjede nad Budvom 3:0 na startu drugog dijela šampionata, dok je Galeb u prošlom kolu pobijedio Lovćen 3:1 na Cetinju. U prvom meču ovih timova, u Bijelom Polju, Jedinstvo je slavilo 3:0, a kolo prije kraja osiguralo je treću poziciju pred plej-of, dok će Galeb sezonu završiti na petom mjestu.

Mornar i Lovćen odmjeriće snage u subotu u meču koji je zakazan za 20.30h, takođe u SC “Topolica”. Ekipa sa Cetinja u prošlom kolu osvojila je prvi set u sezoni, a upravo je protiv barskih timova imala najbolje partije do sada. Ipak, Mornar je maksimalnim rezultatom slavio u novembru na Cetinju, a u prošloj rundi Barani su poraženi od Budućnost Volley-a u Podgorici u tri seta. Ekipa Ivana Dobrkovića posljednji je učesnik završnice šampionata.

Derbi ligaškog dijela između Budve i Budućnost Volley-a obilježiće 10. rundu EPCG Superlige odbojkaša, a odigraće se u četvrtak, 29. februara, zbog zauzetosti MSC “Budva” u kom se održava međunarodni bokserski kamp. Duel je zakazan za 19.30, a prenos će biti na RTCG. Budva je u Bijelom Polju doživjela prvi poraz u sezoni, pa je derbi susret ekipa sa istim skorom na vrhu tabele – devet pobjeda i jedan poraz. Budućnost je bila sigurna u prvom meču u 2024. protiv Mornara, čime se izjednačila sa velikim rivalom, nakon poraza Budvana u Bijelom Polju. U prvom susretu u Podgorici bilo je 3:0 za Budvu, a domaćin je osvojio 18, 19 i 16 poena po setovima.

Osvajač prvog mjesta ligaškog dijela EPCG Superlige odbojkaša igraće sa Mornarom, drugoplasirani tim sa ekipom Jedinstva u polufinalu plej-ofa, u kom se igra do dvije pobjede. Početak završne borbe za titulu šampiona Crne Gore planiran je za 16. mart.

Raspored utakmica 10. kola EPCG Superlige odbojkaša

Subota, 24. februar:

Galeb Liko Soho Group – Jedinstvo (18.30h)

Mornar – Lovćen (20h)

Četvrtak, 29. februar

Budva – Budućnost Volley (19.30, RTCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније