Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

N.R.

19. 02. 2024. 13:44 >> 15:12
Čitaj mi:

PREKO 28 HILJADA UČESNIKA

RTCG imao predstavnika na polumaratonu u Barseloni

Barselona je prethodne nedjelje bila domaćin tradiocionalnog polumaratona, koji je okupio preko 28 hiljada učesnika iz cijelog svijeta.

Polumaraton pod nazivom "eDreams Mitja Marato Barselona" održan je 11.februara, a sertifikovan je kao najbolji polumaraton 2020.godine u Španiji od IAAF(Svjetska atletska federacija).

21.097 kilometar bio je ispunjen entuzijazmom, snovima i naporima svih učesnika, da prije svega završe trku i prođu kroz cilj, a naravno i ako je to moguće, poprave svoj rezultat.Učešće na ovom prestižnom i svjetski poznatom polumaratonu uzeo je i crnogorski trijatlonac, Goran Ivanović, koji je popravio sopstveni rekord.

Ivanović, inače zaposlen u sektoru za računarske mreže u RTCG,  trku je završio za 1:38:22, što je za tačno minut bolji rezultat od njegovog prethodnog najboljeg rezultata, koji je ostvario u Podgorici prošle godine.

Interesantna i raznovrsna ulična ruta obuhvatila je poznate toponime Barselone: od Slavoluka trijumfa preko trga Katalonije, i bulevara Ramblas i Avenije del Paralel, do tornja Agbar, jedne od najupečatljivijih zgrada u Barseloni, zatim je išla do Foruma i ponovo duž plaže do Citadela parka i početne i tačke, Slavoluka trijumfa.Ivanović je član Triatlon kluba "Road Runners Montenegro", a u svijet trčanja ušao je prije sedam godina.

Pred kraj prošle godine trčao je i Bokeški maraton, te ostvario vrijeme 3:48:38, što mu je najbolji rezultat na 42 kilometra.

Ove godine očekuje ga i polumaraton u Mostaru, u martu, gdje očekuje da će popraviti vrijeme koje je postavio u Barseloni.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније