Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

24. 12. 2023. 11:16 >> 11:16
Čitaj mi:

BOKSERSKI SPEKTAKL U RIJADU

Džošua kao nekada, krah Vajldera, Hrgoviću dovoljno 76 sekundi

Britanski bokser teške kategorije Entoni Džošua trijumfovao je u velikom stilu protiv švedskog boksera Ota Valina, nakon što je ugao Skandinavca "bacio peškir" na kraju pete runde.

Nekadašnji svjetski šampion je ostvario tako treću pobjedu zaredom i najavo svoj povratak nakon što je izgubio u dva meča sve pojaseve od ukrajinskog boksera Aleksandra Usika.

Meč u Rijadu je najavio dobru borbu, budući da Valin važi za dobrog borca, sa do sinoć samo dva poraza, i nekoliko trijumfa vrijednih poštovanja kao što su mečevi sa Muratom Gasijevim i Dominimom Brizilom.

Na kraju krajeva u porazu od Tajsona Fjurija Šveđanin je pružio sjajna otpor, čak i imao inicijativu.

Ipak sinoć u glavnoj borbi boksekrskog spektakla u Rijadu, bio je potpuno u drugom planu.

Džošua je od starta krenuo agresivno, imao sjajne kombinacije i Valin jednostavno nije imao nikakve šanse.

KRAH VAJLDERA

U drugom meču koji je prethodio ovome, nekada jedan od najdominantijih boksera planete Diontej Vajlder poražen je od novozelandskog borca Džozefa Parkera nakon 12 rundi jednoglasnom odlukom sudija (118-111, 118-110 i 120-108).

Iako je od Fjurija izgubio prekidom, sinoćnje izdanje "Bronzanog bombardera" je vjerovatno najgore u njegovvoj karijeri i vjerovatno kraj proboja ka povratku titula.

Sa 38 godina, pobjeda protiv Parkera bi donijela dugo očekivani meč sa Entoni Džošuom (dva bila planirana za 2024. godinu), ali nakon sinoć oni nisu izvjesni.

Parker, i sam nekadašnji šampion, je odradio odličan meč, taktički perfektno pripremljen, odbranio se od svako Vajlderovog pokušaja, a bio je agresivniji u napadu.

BIVOL SIGURAN, HRGOVIĆU DOVOLJNO SAMO 76 SEKUNDI

U ostalim mečevima, ruski borac Dimitrij Bivol je slavio protoiv Lindona Artura, pa je tako zadržao WBA pojas.

Svjetsku boksersku javnost ponovo je zadivio Filip Hrgović, hrvatski teksaš koji je Australijanca Marka De Morija dobio već u prvoj rundi i to nakon samo 76 stotinki.

Popularni "El Animal" ne zna za poraz, ima 17 pobjeda od čega 14 nokautom i samo je pitanje dana kada će napasti svjetske titule.,

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније