Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

10. 12. 2023. 11:34 >> 11:35
1

REKORD U ISTORIJI SPORTA

Više od LeBrona i Džordana zajedno: Japanac potpisao ugovor od 700 miliona dolara

Jedan od najoljih bejzbol igrača današnjice, japanski internacionalac Šohei Otani potpisao je najveći ugovor u istoriji sporta. Japanac potpisao najveći ugovor u istoriji sporta: 700 miliona dolara od LA Dodžersa

On je kao slobodan igrač dobio ponudu od Los Anđeles Dodžersa koja iznosi 700 miliona dolara za deset godina.

Otani koji je do tada šest godina nosio dres lokalnih rivala Ejndželsa, napisao je samo kratko na svom Instagram profilu "Odlučio sam da odaberem Dodžerse kao svoj idući tim".

Koliko je velik njegov ugovor dovoljno je napraviti poređenje da su LeBron Džejms i Majkl Džordan zajedno od košarkaških ugovora zaradili 628 miliona dolara.

Japanski bejzbol igrač je svojevrsni "Jednorog" (unikat u sportskoj terminologiji), jer igra podjednako dobro i kao pičer (bacač) i kao hiter (udarač).

Igrao je četiri godine u rodnom Japanu za Hokaido sa kojim je osvojio nacionalno prvenstvo 2016. godine, a od 2018. je bio član MLB tima LA Enjdželsa.

Već u prvoj sezoni dobija nagradu za najboljeg rukija, a u uslijedila su tri Ol stara zadnje tri sezone, prošle godine je bio lider u houm ranovima.

U pitanju je momak koji je velika zvijezda još od srednje škole u rodnom Japanu, a sada nastavlja svoj put u sportu koji nije baš puplaran na našim prostorima i Evropi generalno, ali je u SAD, Centralnoj Americi i Japanu uvijek bio sport broj jedan.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније