Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р. [ Beta ]

05. 12. 2023. 12:04 >> 12:05

NAREDNE SEZONE

Noris vjeruje da će ostvariti prvu pobjedu u Formuli 1

Vozač Meklarena Lando Noris rekao je da njegva ekipa ima mnogo razloga da sa velikim samopouzdanjem uđe u novu sezonu Formule 1 i da je 100 odsto uvjeren da će 2024. godine ostvariti prvu pobjedu u karijeri.

Meklaren je loše počeo ovu sezonu ali je zahvaljujući prije svega Norisovim rezultatima uspio da osvoji četvrto mjesto u šampionatu konstruktora. On je u sedam trka bio na pobjedničkom postolju i sezonu je završio na petom mjestu sa bodom manje od Španca Feranda Alonsa.

Red Bul je dominirao tokom čitave sezone, njegovi vozači Maks Verstapen i Serhio Peres pobjeđivali su u svim trkama osim u Singapuru, gdje je najbrži bio Karlos Sainc iz Ferarija, a Noris misli da će Meklaren moći još da napreduje.

"Mrzim da budem samouvjeren ili previše samouvjeren u vezi stvari, nikad nisam takva osoba", rekao je Noris u intervjuu za Skaj, na pitanje da li je Meklaren spreman za veliku godinu u Formuli 1.

"Mislim da jeste, zbog onoga šta imamo. Mnogo više stvari je na mjestu, naravno imamo više novih momaka koji počinju, dolazeći iz drugih ekipa. Ali sada smo jači nego što smo bili u posljednjih 10 godina, mislim da imamo više stvari kojima se možemo radovati sljedeće godine. Konačno imamo aerotunel kako treba i mnogo drugih stvari koje su se poklopile, više nego ikad", naveo je on.

Britanski vozač je rekao da sada ima najviše samopouzdanja uoči nove sezone.

"Moramo dobro da počnemo sezonu. Ove godine smo počeli užasno i na kraju smo je ipak završili vrlo, vrlo jako. Ako budemo mogli da počnemo sezonu bar malo snažnije, mislim da to može da bude sjajna godina", naveo je Noris.

Zbog svojih sposobnosti 24-godišnji vozač se smatra jednim od najboljih u Formuli 1, ali uz neprijatnu konstataciju da je najbolji vozač na stazi bez pobjede.

On je za Meklaren vozio 104 trke, a upitan da li će ostvariti prvu pobjedu vozeći za tu ekipu, Noris je odgovorio: "100 odsto, da".

"Pošto će to biti sljedeće godine, a ja sam u Meklarenu sljedeće godine. Postoje trenuci da, ako sve prođe dobro, možemo da uradimo to, ali to su samo one posljednje male stvari koje su nam potrebne od bolida, stvari kojima nismo uspjeli da se pozabavimo ove godine. Ali mislim da ćemo to uraditi tokom zime i u 2024. godini", rekao je on.

"Stvari kao što su tempo i čuvanje guma, male stvari koje se ponekad zanemare iz spoljne perspektive, ali kada vozite pomislite: 'Prokletstvo, da imam samo ovu malu stvar, mogao bih da budem dosljedniji ili da imamo ovo mogao bih da se bolje trkam'. Ali znamo da neke od njih dolaze u sljedećoj godini i vrlo sam uzbuđen", dodao je Noris.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 2. marta za Veliku nagradu Bahreina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније