Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ Mina ]

30. 11. 2023. 14:30 >> 14:30

U AUSTRIJI

Naporan rad i odlični uslovi obilježili pripreme naših skijaša

Naporan rad i odlični uslovi na stazi obilježili su desetodnevne pripreme paraolimpijske reprezentacije Crne Gore u zimskim sportovima, saopšteno je iz Paraolimpijskog komiteta.

Na glečeru, u austrijskom Hintertaksu, pripremali su se alpski skijaš Petar Kasom i border Andrej Šibalić, u pratnji trenera Pavla Kasoma.

"Radili smo kvalitetno, u dobrim uslovima, po izuzeno hladnom vremenu. Odradili smo sve što smo planirali, a sve u cilju da predstojeću takmičarsku sezonu dočekamo spremni", kazao je Kasom.

Trener crnogorske reprezentacije kazao je da je Šibaliću to bio prvi glečer, a Kasomu treći od septembra, nakon što je dva odradio sa olimpijskom reprezentacijom.

"Planovi su nam ućešće i što bolji rezultati na međunarodnim trkama, kako bi sakupili bodove za što bolji rejting u borbi za učešće na zimskim Paraolimpijskim igrama 2026. godine", rekao je Kasom.

Prema njegovim riječima, talentovani alpski skijaš u predstojećoj sezoni boriće se za FIS bodove i u redovnom programu i pokušati da se domogne i Zimskih olimpijskih igara u Milanu i Kortini.

Pripreme crnogorske reprezentacije finansiraju se po programu Paraolimpijskog komiteta, koji je podržalo Ministrstva sporta i mladih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније