Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ OSCG ]

26. 11. 2023. 11:59 >> 11:59

BUDUĆNOST SLAVILA U BIJELOM POLjU

Ubjedljive pobjede Luke Bar , Herceg Novog i Galeba

Posljednja tri šampiona Crne Gore u konkurenciji odbojkašica bila su ubjedljiva u posljednjem kolu EPCG Superlige, a najuzbudljivije bilo je u Bijelom Polju, gdje je Budućnos slavila nakon pet setova. U derbiju sredine tabele Mediteran bolji od Akademije.

Odbojkašice Luke Bar sigurnom pobjedom nad Albatrosom 3:0 (25:8, 29:27, 25:12) otvorile su devetu rundu EPCG Superlige. Do sedmog trijumfa u sezoni tim Vladimira Milačića predvodila je Kristina Božović sa 17 poena, dok je kapitenka Dušanka Petrović osvojila 13. U redovima Novljanki dvocifrena smo Jelena Bijelović sa 10 poena. Albatros je na skoru 2-7, kao i posljednjeplasirani Rudar.

Upravo su Pljevljakinje izgubile od Galeb Liko Soho Group-a u SC “Ada”, 3:0 (25:15, 25:11, 25:17) i pretrpjele čak sedmi poraz zaredom. “Galebice” su do šestog trijumfa u sezoni stigle zahvaljujući Teodori Čavić, koja je brojala do 17, a ispratila je Maša Dragojević sa 14 poena. Kod domaće ekipe Kristina Gazdić devet, Tamara Vučetić sedam poena. Ekipa Petra Kokovića slavila je šestu pobjedu, i dijeli treće mjesto sa ekipom Budućnosti, koja je došla do velikog trijumfa u meču koji je obilježio večernji program u subotu.

Baš kao i muški tim, odbojkašice Budućnosti bile su bolje od Jedinstva nakon pet setova ove sedmice. U SC “Nikoljac” 100 minuta odbojke i 201 poen – na kraju pobjeda Podgoričanki 2:3 (20:25, 26:24, 8:25, 25:21, 12:15). U zanimljivom meču kapitenka Budućnost bila je posebno raspoložena – Mileva Magdelinić meč je završila sa 19 poena, koliko je imala i kapitenka Bjelopoljki, Gordana Madžgalj. Kod Budućnosti 16 poena Anđele Kukobat, dvocifrene još Milena Ćetković sa 12 i Darja Popović sa 11 poena. Izostala je ozbiljna podrška Madžgaljevoj, u napadačkom smislu, u redovima Jedinstva, koje je čak 43 poena osvojilo nakon grešaka rivala. Jedinstvo je ostalo na tri pobjede, koliko ima i Mediteran – oba tima osvojila su po 10 bodova.

Šampion je ponovo bez problema došao do sva tri boda. Herceg Novi je slavio u duelu sa Moračom u SC “Igalo” 3:0 (25:10, 25:12, 25:17) i za manje od sat riješio meč 9. kola. Još jednom Kelsi Veltman glavna napadačka opcija Novljanki – meč je završila sa 10 poena, a još devet igračica se upisalo u listu poenterki – Vuković, Jakušina i Čabonenko osvojile su po sedam poena, po poen manje Tuševljak i Vasileva. Kod Morače pet poena Sanje Rudan, po četiri su osvojile Bogojević i Krgović.

U komšijskom derbiju pobjeda Mediterana nad ekipom Akademije 3:1 (25:21, 12:25, 25:22, 25:19). U zanimljivom meču u SC “Rea” veliki trijumf za Budvanke, nad timom koji je u odličnoj formi sa četiri pobjede u posljednjih pet kola uoči ovog vikenda. Sjajno veče imala je Vanja Matunović sa 20 poena u pobjedničkom timu, a ispratile su je Anastasija i Jovana Kovačevič sa po 12. Akademiji nedovoljan za više od seta 21 poen Anastasije Anđelić, dok je kapitenka Anja Popović osvojila 13.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније