Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

06. 11. 2023. 11:26 >> 11:29

FORMULA 1

Volf: Nastup Mercedesa u Brazilu neoprostiv i užasan

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da je Mercedes imao "neoprostiv učinak" u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila i da mu je žao Luisa Hamiltona i Džordža Rasela što su morali da voze "tako jadnu stvar".

Hamilton je u nedjelju na Interlagosu imao treće mjesto, ali je na kraju pao na osmo, a Rasel nije završio trku zbog problema sa bolidom.

U posljednje dvije trke u SAD i Meksiku, Mercedes je bio konkurentniji, ali je potpuno podbacio u Brazilu, a Volf je poslije trke bio kritičan prema učinku automobila.

"Neoprostiv učinak. Za to čak i nema reči. Bolid je prošle nedjelje zauzeo drugo mjesto, takođe i nedjelju dana pe toga, a šta god da smo uradili, bilo je užasno. Luis je preživio tamo, ali Džordž... Žao mi je njih dvojice što voze tako jadnu stvar. To pokazuje koliko je naš bolid teško voziti, na ivici noža", rekao je Volf, prenio je Skaj.

"Moramo da ga razvijemo bolje za sljedeću godinu, pošto u sedam dana možete da završite na podijumu, da budete čvrsti, sa jednim od dva najbrža bolida, a onda da vas nema nigdje i završite osmi. Totalno zbunjujuće i istovremeno neprihvatljivo za sve nas. Imamo pravu strukturu i čvrst tim, a to sada nije izgledalo kao čvrst tim", dodao je direktor Mercedesa.

Vozači Mercedesa imali su probleme i u sprint trci u subotu, koju su završili na četvrtom i sedmom mjestu.

Mercedes nema pobjedu ove sezone, a prošle je ostvario jednu, kada je Rasel trijumfovao u Brazilu.

"Ovaj automobil ne zaslužuje pobjedu. Moramo da zapnemo u posljednje dvije trke i da se oporavimo. To je najvažnije, vidjećemo šta možemo da uradimo u Las Vegasu, na potpuno drugačijoj stazi i u Abu Dabiju. Ali nastup u Brazilu... nemam riječi", naveo je Volf.

Na konstataciju da su do kraja sezone ostale još dvije trke, Hamilton je rekao: "Hvala bogu".

"Još dvije trke sa ovom stvari, a onda se nadamo da je više nećemo voziti", dodao je sedmostruki svjetski šampion.

Mercedes posljednji put nije ostvario pobjedu u sezoni 2011. godine.

Pretposlednja trka u sezoni vozi se 19. novembra u Las Vegasu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније