Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В.

25. 10. 2023. 14:34 >> 14:36

NEZADOVOLjAN ODNOSOM DRŽAVE

Nikač: Razmišljao sam da li uopšte da idem da branim naslov

Crnogoski šahista Predrag Nikač kazao je da je zadovoljan srebrnom medaljom koju je osvojio na Svjetskom prvenstvu, te da se nada da će biti još uspjeha, uprkos tome što nije zadovoljan odnosom države prema njemu.

Nikač je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu za osobe bez i sa smetnjama vida na Rodosu.

Šampionat je završio sa sedam i po bodova - upisao je sedam pobjeda i po remi i poraz.

"Potvrdilo se pravilo da je teže odbraniti, nego osvojiti titulu. Ipak, za mene je srebrna medalja uspjeh, zadovoljan sam kako sam igrao na šampionatu svijeta", kazao je Nikač za Radio Crne Gore.

On je na Rodosu savladao Marjana Štimeca iz Slovenije, Serika Maklušova iz Kazahstana, Španca Oskara Saeza Gabikagogeaskoa, Kuralbaja Đakašova iz Uzbekistana, Poljaka Jaceka Stašančika, Ukrajinca Vladislava Kolpakova i Španca Roberta Klementea Lemera.

Remizirao je sa Aleksejom Strelcovim iz Izraela, a jedini poraz doživio je od novog prvaka svijeta, velemajstora Poljaka Marčina Tazbira, koji je šampionat završio sa osam poena.

"Turnir sam otvorio sa tri efektne pobjede, međutim u četvrtom sam imao peh , izgubio sam remi poziciju na jedan banalan način, ali i to je dio sporta", kazao je Nikač.

On je istakao da je razmišljao da li uopšte da nastupi na šampionatu.

"Ne želim da pričam o odnosu države i institucija, jer sam razmišljao da li uopšte da idem da branim naslov. Ipak, otišao sam zbog ljudi koji me podržavaju sve ove godine, a to su Šahovski savez i Paraolimpijski komitet. Da li će država prepoznati moje rezultate, ne zavisi od mene", istakao je Nikač.

Kazao je da do kraja sezone ima nekoliko turnira...

"Očekuju me ekipno prvenstva Crne Gore u obje konkurencije, nastupiću i na nekoliko "Memorijalnih" turnira, te na jednom "Open" turniru u Skoplju", zaključio je Nikač.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније