Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В.

23. 10. 2023. 10:53 >> 10:59

ZIMSKO PRVENSTVO CRNE GORE

Milenković i Kuljača najuspješniji, Budvanska rivijera najtrofejnija

Miloš Milenković u muškoj i Jovana Kuljača u ženskoj konkurenciji najuspješniji su takmičari prvog Zimskog prvenstva Crne Gore u plivanju, koje je minulog vikenda održano u Kotoru.

Milenković, član PVK Budvanska rivijera, osvojio je ukupno 19 zlatnih medalja, uz jednu srebrnu, u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji, a oborio je i pet nacionalnih rekorda.

Njegova klupska drugarica Jovana Kuljača takmičenje je završila sa sedam zlatnih odličja, uz tri srebra i dvije bronze.

Na takmičenju u Kotoru, kada je riječ samo o mlađim kategorijama, istakla se Marija Terzić (13-14 godina) iz PVK Jadran Herceg Novi sa ukupno 19 medalja, od kojih 14 zlatnih, te Jovana Vučetić (PVK Nikšić) sa 18 medalja (13 zlatnih) u konkurenciji 15-16 godina.

Najuspješniji klub je PVK Budvanska rivijera sa 186 medalja (86 zlatnih, 60 srebrnih i 40 bronzanih), PVK Jadran Herceg Novi je osvojio ukupno 145 (62-48-35), a PVK Nikšić 86 (31-27-28).

PVK Budućnost je osvojio 90 (22- 38-30), PVK Aquatic 41 (3-13-25), PK Butterfly pet (1-1-3), a VPK Primorac tri – sve tri bronzane.

U Kotoru je, inače, postavljeno ukupno 46 nacionalnih rekorda u svim kategorijama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније