Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ OSCG ]

22. 10. 2023. 10:12 >> 10:12

PRVA LIGA

Herceg Novi ubjedljiv, Galeb bolji od Luke Bar

Nakon četvrtog kola EPCG Superlige odbojkašica svi timovi imaju makar pobjedu. Prvi trijumf u sezoni ostvarile su ekipe Akademije i Mediterana, Herceg Novi je ostao jedini neporaženi u tim, pošto je Galeb Liko Soho Group bio bolji u sjajnom derbiju Bara sa Lukom Bar u pet setova.

Na otvaranju kola Akademija je preokretom na gostovanju Albatrosu došla do pobjede 3:1 (21:25, 25:23, 25:22, 25:20) i slavila prvi put u sezoni. Briljantno veče u SC “Igalo” imala je Majda Čakar, koja je osvojila čak 31 poen, pratila je Anastasija Anđelić sa 20, a u tivatskom timu dvocifrena je bila i kapitenka Anja Popović sa 10 poena. Ukrajinka Viktorija Položevec ponovo prva poenterka Albatrosa – srednja blokerka sakupila je 16 poena, 13 je osvojila Jelena Bijelović, 12 Milica Đukić.

Subotnji program četvrte runde EPCG Superlige odbojkašica otvorio je triler u Baru, u kom je Galeb nastavio seriju pobjeda u gradskom derbiju. “Galebice” su kao gošće bile bolje od Luke Bar nakon preokreta, 3:2 (16:25, 25:22, 20;25, 25:20, 15:12). U trećem trijumfu tima Petra Kokovića istakla se kapitenka Teodora Čavić sa 23 poena, dok su po 12 osvojile Marija Bojić i Natalija Vlaović. Kristina Božović sa 16, Karol Ernendez sa 14, Dušanka Petrović sa 12 i Tijana Kruta sa 11 poena nijesu uspjele da spriječe prvi poraz popularnih “sirena” u sezoni.

Seriju pobjeda nastavila je Budućnost Volley, koja je u drugom gradskom derbiju kola bila bolja od Morače 3:0 (25:12, 25:22, 25:20) u sportskoj sali Srednje medicinske škole. Potvrdio je tim Luke Bogojevića da ima ozbiljne namjere ove sezone, i lakše nego što je bio slučaj ranijih sezona savladao ekipu Morače. Mileva Magdelenić bila je prva poenterka domaćina sa 18 poena, 14 je osvojila Anđela Kukobat, 12 Milena Ćetković. U redovima tima Marka Blagojevića osam poena osvojila je Anastasija Krgović, sedam Irena Radusinović.

Pri put u sezoni do trijumfa stigla je ekipa Mediterana, koja je u uzbudljivom meču, dugom više od 90 minuta, pobijedila Jedinstvo 3:1 (26:25, 25:22, 22:25, 26:24). Zanimljiv meč u bjelopoljskom SC “Nikoljac” obilježila je Vanja Matunović sa čak 24 poena, a uz kapitenku Mediterana istakle su se i sestre Anastasija i Jovana Kovačević koje su bile dvocifrene, sa 14, odnosno 11 poena. Od izabranica trenera Mladena Miladinovića ponovo najzapaženija Gordana Madžgalj sa 26 poena, a dvocifrena još samo Naida Hadžibegović sa 13 poena.

Kolo je zaključio šampion, Herceg Novi, ekspresnom pobjedom nad povratnikom u EPCG Superligu, Rudarom, 3:0 (25:6, 25:10, 25:18) u gostima. Manje od 50 minuta bilo je potrebno timu Milorada Krunića da slavi u Pljevljima, a u SC “Ada” selektor reprezentacije Crne Gore razigrao je veliki broj odbojkašica – čak osam je osvojilo makar dva poena, a najviše je sakupila reprezentativka Dijana Vuković, 15, dok je poen manje osvojila Kanađanka Kelsi Veltman. Na drugoj strani igračice Rudara osvojile su svega 11 poena, uz 23 greške protivnika. Kristina Gazdić imala je pet, a Zana Čakar i Tamara Vučetić po tri poena.

Peto kolo EPCG Superlige igra se krajem naredne sedmice, kada će Herceg Novi igrati sa ekipom Jedinstva, Budućnost gostovati Akademiji, Luka Bar ekipi Mediterana, Galeb će dočekati Albatros, a Morača sastav Rudara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније