Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Ж.Ш.

09. 10. 2023. 15:25 >> 15:25

AUTOMOBILIZAM

Vasilije Jakšić najbrži u Dubrovniku

Kotorski majstor sportske vožnje i prvak Evrope iz 2022. godine Vasilije Jakšić vratio se na stazu i trijumfovao u generalnom plasmanu na posljenjoj brdskoj trci sezone. Jovan Perunović iz Lovćen Rejsinga zauzeo je 11. mjesto. AMSK Kotor odbranio je titulu ekipnog prvaka Crne Gore.

Hrvatski automobilisti voze kotorsku trku za svoj šampionat a crnogorski sezonu već godinama završavaju na stazi pokraj Dubrovnika.Tako je bilo i prethodnog vikenda na trci koja je okupila više od stotinu vozača.

Vasilije Jakšić je nakon peha sa pumpom goriva u Podima na najbolji način isprobao svoj novi automobil Hjundai I 30 N TCR i nagovijestio da sa njim može iduće sezone da juriša na drugu titulu šampiona Evrope na brdskim stazama.

"Jako sam srećan, prije svega što sam se vratio tamo gdje pripadam – trkačkoj stazi. Testiranje mogo novog trkačkog automolbila proteklo je bolje nego što sam očekivao. Abnormalno brzo sam se privikao na nove uslove vožnje, na kočenje lijevom nogom i na šaltanje brzina posredstvom volana. Vodjena je velika borba sa vozačima koji su u TCR autima već godinama. Priredili smo brojnoj publici pravi spektakl a pobijedio sam velike rivala Žarka Knega i Frana Dubretu koji su bili sporiji od mene za nekoliko hiljaditih djelova sekunde. Još jednom sam dokazao svoje kvalitete i da sam materijal za evropsku scenu. Nadam se da ću tokom zime okupiti ozbiljne sponzore i da će me država konačno u punom kapacitetu podržati u nastojanju da dodjem do nove titule šampiona Starog kontinenta“, ističe hza Portal RTCG Vasilije Jakšić.

Od ostalih crnogorskih automlobilista u Dubrovniku najbrži je bio član Lovćen Rejsinga Jovan Perunović koji je ukupno bio 11. Filip Kunčer iz Podgorica Rejsinga imao je 15. vrijeme, a Milan Jakić 22. u konkurenciji 104 sportska vozača.

Uzbudljiv šampionat Auto i karting saveza Crne Gore okončan je novom titulom šampiona kotorskog kluba koji je trijumfovao ispred Pljevljaka, koji su se nadali da mogu da iznande favorite, i takmičara AMSK Podi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније