Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш. [ Beta ]

16. 09. 2023. 19:21 >> 19:21

BICIKLIZAM

Kus na korak od pobjede na Vuelti

Američki biciklista Sep Kus na korak je od pobjede na Vuelti, pošto je poslije današnje pretposljednje etape zadržao prednost od 17 sekundi u odnosu na timskog kolegu iz ekipe Jumbo-Visma Danca Jonasa Vingegora.

Kus će nositi crvenu majicu vodećeg u posljednjoj etapi Vuelte u nedjelju, u kojoj običaji nalažu da rivali za titulu poštuju prednost vodećeg u uglavnom ceremonijalnom dolasku u Madrid.

U današnjoj 20. pretposljednjoj etapi, od Manzanaresa El Reala do Gvadarame, dužine 208 kilometara, pobijedio je Holanđanin Vaut Puls rezultatom četiri sata, 59 minuta i 29 sekundi.

On je posljednjih 500 metara u sprintu pobijedio Belgijanca Remka Evenepula, a istim rezultatom kroz cilj su prošli i Španac Pelajo Sančes i Belgijanac Lenert Van Etvelt.

Kus je kroz cilj prošao zajedno sa timskim kolegama Vingegorom i Primožom Rogličem iz Slovenije, sa 10 minuta i 37 sekundi zaostatka za pobjednikom.

U ukupnom plasmanu Kus ima 17 sekundi prednosti u odnosu na Vingegora, a minut i osam sekundi u odnosu na trećeplasiranog Rogliča.

Posljednja 21. etapa, dužine 101,5 kilometara, vozi se u nedjelju po Madridu.

Ekipa Jumbo Visma ove godine dominira biciklizmom, nakon što je Roglič pobijedio na Điro d'Italija, a Vingegor na Tur d'Fransu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније