Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Д.П.

03. 09. 2023. 12:39 >> 12:40

DANAS U 17H

Protiv Danske bez Ćaćića, Joksimović: Važno povratiti vjeru u sopstveni kvalitet

Poraz od Sjeverne Makedonije promijenio je dosta toga, jer veoma je teško zadržati atmosferu na nivou poslije razočaranja u ključnom meču već u drugom kolu. U sedam uzastopnih utakmica na EuroVoleju, računajući i prethodni, naši odbojkaši nisu osvojili set - izgubili su 21 u nizu.

„Teška noć za nama. Jednostavno, emotivno smo doživjeli poraz koji se desio sinoć, ali turnir je toliko ubrzan da nema prostora za tugovanje, jako je malo vremena za analize. Mi smo sinoć pokušali da vidimo šta je to što nije odgovaralo u našoj igri, da bi protiv Danske pokušali to da nadoknadimo“, kazao je u razgovoru za RTCG selektor Ivan Joksiković.

Utakmica sa domaćinom ostavila je traga, ne samo na psihološkom planu, već i na fizičko stanje pojedinih momaka. Veliki hendikep biće izvjesno neigranje kapitena Ćaćića, zbog povrede.

„Što se tiče zdravstvenog biltena, Vojin Ćaćić osjeća problem u nekom međurebarnom mišići i najvjerovatnije danas ćemo biti lišeni njegovih usluga, ali opet ponavljam, ekipa je tako koncipirana da ko god bude bio unutra može da odgovori zadatku. Ono što je sada jako važno je da povratimo vjeru u sopstveni kvalitet, da ne sumnjamo u sve ovo što smo do sada uradili, a opet, s druge strane, uz eventualni povoljan ishod, mi i dalje ostajemo u trci za prolaz u drugi krug i ta uktamica sa Češkom mogla bi odlučivati o direktnom prolasku u drugi krug Evropskog prvenstva u slučaju naše pobjede danas“, ističe Joksimović.

Još jedan ključni meč je je već popodne (17.00, RTCG1), sa reprezentacijom Danske, mladim timom koji se nakon 10 godina prvi put kvalifikovao na prvenstvo Evrope. U mečevima sa Sjevernom Makedonijom i Češkom Danci su osvojili po set, pritom Čehe propisno pomučili.

„Ja sam i u najavi govorio da je ekipa Danske interesantna. Mlada, poletna i ekipa koja nikada ne odustaje. Međutim, naše analize su pokazale da jednostavno idu iz krajnosti u krajnost. Zasnivaju igru na jakom servisu, stoga i jako mnogo griješe. Baš na tom elementu daju mnogo poena protivniku. Ukoliko mi budemo mogli danas da neutrališemo njihov jak servis, smatram da ćemo izvršiti veliki pritisak i da će protivnik ulaziti u serije grešaka, što bi nama olakšalo da, kroz prvi napad i stabilnost u servisu, dođemo do povoljnog rezultata“, zaključio je Joksmović.

„Protiv svakog rivala očekujemo zahtjevan meč. Veoma smo mlad tim, svi igrači su prvi put na Evropskom prvenstvu. Očekujemo tešku utakmicu, Crna Gora ima više iskustva od nas, i ključno je pitanje hoćemo li uspjeti da pokažemo kvalitet koji imamo u važnim trenucima“, kazao je u razgovoru za RTCG selektor Danske, Kristijan Knudsen.

Biće to duel ekipa sa dna tabele grupe u Skoplju, koje nisu osvojile bodove u uvodna dva kola – Danska je praktično bez šansi za prolazak dalje, pošto na kraju igra sa favoritima grupe, Holandijom i Poljskom, a naši momci moraju da pobijede i potom sanjaju iznenađenje u meču s Češkom, koji se igra već sjutra (20.00, RTCG1).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније