Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

С.В. [ OSCG ]

25. 06. 2023. 20:05 >> 20:34

PORAZ OD PORTUGALA

Odbojkašice bez bronzane medalje u Srebrnoj ligi

Crnogorske odbojkašice nijesu uspjele da osvoje medalju u Srebrnoj ligi. Naša selekcija je danas u meču za treće mjesto na finalnom turniru u Gracu poražena od Portugala 3:1 (25:23, 21:25, 20:25, 23:25).

Velika borba u prvom setu pripala je našim djevojkama, koje su veoma hrabro odigrale završnicu prvog dijela meča. U većini uvodnog seta Portugal je vodio, ali odlična reakcija tima Milorada Krunića, serija 4:0 za preokret 21:19. Odlična je u tim trenucima bila Danijela Džaković, a prvi set stigao je nakon dva vezana poena Katarine Budrak kod rezultata 23:23, za vođstvo u setovima nakon 25:23.

Sličan razvoj situacije u drugom setu, ali sa drugačijim ulogama. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, često primoravale oba selektora da reaguju tajm-autom, što je i Crnoj Gori i Portugalu donosilo narpedak u igri. Ipak, nevjerovatna završnica seta Portugalki, osvojile su 10 od 14 posljednjih poena i izjednačile sa 25:21.

Treći set Portugal je odigrao fenomenalno, predvođen Juliom Kavalenkom i Katiom Oliveirom. Otvorio ga je sa dva vezana poena a Crna Gora je jurila zaostatak do kraja. Kada je djelovalo da će Portugal lako preokrenuti, pri vođstvu 21:15, uslijedila je reakcija naših odbojkašica, koje su, nažalost stale u posljednjih pet poena, pa su Portugalke povele nakon 25:20 u trećem setu.

Uprkos tome što je bio u podređenom položaju tokom drugog i trećeg seta naš nacionalni tim je vjerovao u nastavak utakmice, do čega nažalost nije došlo. Hrabro su pristupile crnogorske odbojkašice igri i sa velikom željom vršile pritisak na rivala. Ni jedna selekcija nije imala prednost veću od dva poena, a završnica je pripala Portugalu. Tri vezana poena i iskorištena meč lopta nakon najdužeg poena na utakmici. Za 25:23 poentirala je iskusna Kati Oliveira, osovjila 17. poen na meču.

U redovima Crne Gore 16 poena osvojila je Katarina Budrak, jedan više od Danijele Džaković, dok je Nevena Vuković sakupila 14.

U finalu igraju Austrija – Estonija (20.20).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније