Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р. [ Mina ]

10. 06. 2023. 19:58 >> 19:58

U SJEDEĆOJ ODBOJCI

Set drugoplasirani u Pljevljima, Iskra osvojila trofej

Odbojkaši pljevaljskog Seta kao drugoplasirani završili su nastup na trećem memorijalnom turniru Mira Topović u sjedećoj odbojci.

Set je u dvorani Ada, u finalnom meču, poražen od Iskre iz Bugojna 2:0 (25:18,25:19).

Pljevaljski sastav nastup u finalu izborio je kao prvoplasirani u A grupi, pobjedama protiv Ilidže 2:1 (25:20, 14:25 i 15:7) i Laktaša 2:1 (25:15, 21:25 i 15:8).

Trener Seta, Ivana Malić, kazala je da je treći memorijalni turnir ugostio pet kvalitetnih ekipa i da se u Pljevljima igrala odlična odbojka.

"Set je, iako najmlađi tim na turniru, zauzeo drugo mjesto. Zadovoljna sam igrom i rezultatom. Izgubili smo u meču za trofej od ekipe iz Bugojna, koja je u vrhu Premijer lige Bosne i Hercegovine", rekla je Malić.

Ona se zahvalila Paraolimpijskom komitetu na podršci u organizaciji turnira.

Iskra je bila prva u B grupi, nakon pobjeda protiv Doboja 2:1 (21:25, 25:12 i 15:6) i Neretve 2:0 (25:19 i 26:24).

Pobjednički podijum kompletirala je ekipa Doboja.

Topović, koja je preminula sredinom decembra 2020. godine, bila je istaknuti borac za ljudska i prava osoba sa invaliditetom, osnivač i predsjednik Udruženja paraplegičara Pljevlja i prvog kluba sjedeće odbojke u Crnoj Gori, Set.

Direktor kluba Blagoje Brajković kazao je da je Set organizacijom turnira i angažovanjem kvalitetnih timova značajno uticao na popularizaciji tog sporta u Crnoj Gori.

"Želimo da napravimo korak više, da se naredne sezone okušamo u Evroligi . Pokrenuta je inicijativa, nadam se da ćemo dobiti podršku za taj projekat. To je ozbiljan zadatak za klub, ali ne sumnjam da ćemo i njega riješiti na najbolji način", rekao je Brajković.

On je naglasio je ponosan što je memorijalni turnir okupio toliko kvalitetnih timova i prijatelja Mira Topović.

"Bio sam njen učenik, nastavio sam njenim stopama. Ne mogu to raditi kao što je ona, ali se trudim da budem njen dostojan nasljednjik", rekao je Brajković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније