Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Beta ]

09. 06. 2023. 23:08   >>  23:12

ATLETIKA

Kipjegon oborila svjetski rekord na 5.000 metara

Kenijska atletičarka Fejt Kipjegon oborila je večeras svjetski rekord u trci na 5.000 metara na mitingu Dijamantske lige u Parizu.

Novi svjetski rekord iznosi 14 minuta, pet sekundi i 20 desetinki. Dosadašnji najbolji rezultat na svijetu pripadao je Etiopljanki Letesenbeti Gideji (14,06:62).

Kenijka je ove nedjelje oborila i svjetski rekord na 1.500 metara istrčavši u Firenci trku za tri minuta, 49 sekundi i 11 desetinki.

Kipjegon je dvostruka olimpijska šampionka i dva puta je osvojila zlato na svjetskim prvenstvima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније