Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш.

30. 05. 2023. 14:40 >> 14:40

SAOPŠTENjE CSŠS

Ovacije i čestitke za šampionke

Veličanstveno je bilo juče u dvorani Gimnazije „Slobodan Škerović“ u Podgorici, gdje je rukovodstvo škole upriličilo prijem za svoju žensku odbojkašku ekipu, koja je na prvom Evropskom prvenstvu u Trebinju, održanom u organizaciji Evropske federacije za školski sport osvojila titulu šampiona Starog kontinenta.

Nakon prozivke igračica, koje su sa medaljama i priznanjima istrčavale na teren praćene ovacijama njihovih školskih drugova i roditelja sa dobro popunjenih tribina, obratila se najbolja igračica i primač šampionata Kristina Božović i trener ekipe, profesor Marko Garčević.

Potom je svojim učenicama čestitala i prisutne pozdravila direktorica Gimnazije Biljana Vučurović, a na prijemu su govorili i ministar prosvjete i obrazovanja Miomir Vojinović i direktor Direktorata za sport Zoran Jojić.

Na kraju je predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza, prof. Budimir Vukićević, uz čestitke za fantastičan uspjeh u Trebinju govorio i o značaju školskog sporta za jednu državu, kritički se osvrnuvši na izostanak pomoći od strane državnih organa i institucija u organizaciji puta i boravka na šampionatu, uz zahvalnost onima koji su im pružili podršku, izrazivši nadu da će se situaciji u budućnosti popraviti.

Već polovinom juna šampione države u košarci, učenice Gimnazije „Slobodan Škerović“ i učenike Gimnazije „Tanasije Pejatović“ iz Pljevalja očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Skoplju, pa s obzirom na najave podrške iz institucija zaduženih za sport i obrazovanje, kao i interesovanje premijera Dritana Abazovića, prof. Vukićević vjeruje da odlazak u Skoplje neće biti pod znakom pitanja, kao što je to bio slučaj sada, kada su odbojkaške selekcije trebale da putuju na šampionat u Trebinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније