Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

В.Г. [ Mina ]

16. 04. 2023. 15:40 >> 15:40

KARATE

Mijač: Rad sa Valdezijem prilika za napredak

Treninzi i rad sa Lukom Valdezijem prilika je crnogorskim karatistima da uvećaju znanje, kako bi i na narednim takmičenjima bili konkurentni za medalju, rekao je član bronzanog kata tima Vladimir Mijač.

Legendarni italijanski karatista bio je gost Karate saveza na seminaru u Podgorici.

Valdezi je WKF instruktor, višestruki šampion Evrope i svijeta u katama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Mijač je kazao da su utisci fenomenalni i da će rad sa Valdezijem mnogo znači crnogorskim katašima.

"Seminar će nam, nakon istorijske bronze, biti podstrek da pametnije radimo, uvećamo znanje i težimo još boljim rezultatima", rekao je Mijač.

On je podsjetio da Valdezi nije prvi put u Crnoj Gori i da je 2019. godine bio na seminaru u Herceg Novom.

"Igrom slučaja samo pola godine kasnije osvojio sam evropsku medalju u konkurenciji mlađih seniora.
Treninzi su odlični, traju malo duže, ali trudimo se da ih iskoristimo što više", rekao je Mijač.

Najbolja crnogorska katašica Biserka Radulović kazala je da je suvišno govoriti ko je Valdezi i šta on znači u svjetskom karateu.

"Osjećaj je izvanredan, meni kao najstarijoj, a mogu zamisliti kako je mlađim takmičarima i koliko će to njima značiti u daljoj karijeri. Hvala Karate savezu na prilici da radimo sa najboljim", rekla je Radulović.

Selektorka Milena Milačić kazala je da je zadovoljna odzivom takmičara, kao i njihovom reakcijom tokom rada sa jednim od najtrofejnijih svjetskih karatista.

"Nadam se da će rad sa Valdezijem pomoći našim takmičarima da unaprijede svoje znanje i budu još bolji", rekla je Milačić.

Prema riječima direktora reprezentacije Miodraga Radunovića, dolazak Luke Valdezija u Crnu Goru i seminar predstavlja nastavak rada na podizanju kvaliteta u svim segmentima.

"Osvajanje istorijske medalje na EP potvrda je da smo na dobrom putu. Sa Valdezijem radimo na podizanju kvaliteta i detaljima koji će omogućiti da i u budućnosti na najkvalitetnijim takmičenjima osvajamo medalje", rekao je Radunović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније