Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н.Р. [ Beta ]

31. 01. 2023. 13:25   >>  13:20

ODLUKA ANTIDOPING AGENCIJE

Kenijska maratonka suspendovana zbog izbjegavanja doping testa

Kenijska atletičarka Džordžina Rono suspendovana je danas na četiri godine zbog izbjegavanja doping testa.

Rono je suspendovana do 25. januara 2027. godine. Svi njeni rezultati od 27. maja prošle godine su izbrisani, prema presudi Antidoping agencije Kenije.

Rono je bila treća 2012. godine na Bostonskom maratonu, a 42-godišnja atletičarka bila je na podijumu i na maratonima u Ajndhovenu i Frankfurtu.

Kenijske vlasti se bore protiv dopinga, a zbog uzimanja nedozvoljenih supstanci suspendovano je više od 50 atletičara.

Zbog velikih problema sa dopingom postojala je mogućnost da se Atletski savez Kenije izbaci iz međunarodnih takmičenja, ali je kenijska vlada dala garancije Svjetskoj atletici da će uložiti više sredstava u borbu protiv dopinga, pa je kazna izostala.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније