Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

И.Ш. [ Beta ]

24. 01. 2023. 16:41 >> 16:37

FORMULA 1

Volf: Mercedes će pustiti Šumahera da ode ako se ukaže prilika za stalno mjesto u F1

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da će ekipa vjerovatno dozvoliti rezervnom vozaču Miku Šumaheru da ode ako mu se ukaže prilika za stalno mjesto u nekom drugom timu Formule 1.

Šumaher je potpisao ugovor sa Mercedesom i ove godine biće rezervni vozač ekipe. On je svoje prve dvije sezone u Formuli 1 vozio za Has.

Za Mercedes voze sedmostruki svjetski šampion Luis Hamilton i Džordž Rasel, čini se da će tako biti i u nekoliko narednih sezona i male su šanse da Šumaher dobije mjesto na stazi.

Upitan o odluci da potpiše ugovor sa Šumaherom, Volf je rekao: "Najvažniji faktor je njegova ličnost".

"On je dobro obrazovan, pametan i talentovan mladić. Njegovi rezultati u juniorskoj konkurenciji su veoma dobri i vjerujem da možemo da mu obezbijedimo okruženje za dalji razvoj, može biti dobar vozač sa stalnim mjestom u ekipi u budućnosti", naveo je Volf, prenio je Skaj.

Na mestu rezervnog vozača Šumaher je zamijenio Nika de Vrisa, a holandski vozač potpisao je za Alfa Tauri.

"Na isti način na koji smo pustili Nika de Vrisa da ode da napravi karijeru, to bi moglo da se dogodi i Miku. Da li je to u našem timu ili ćemo da ga pustimo da ode, u ovoj fazi još ne znamo", rekao je Volf.

Mercedes ove godine mora da pokuša da nadoknadi zaostatak za Red Bulom, koji je osvojio titulu prošle sezone, a Volf vjeruje da Šumaher može da odigra značajnu ulogu.

"Ono u čemu će (Šumaher) mnogo doprijineti je to što je vozio novi bolid godinu dana, u Formuli 1 je dvije godine, zna gume, teškoće u DNK bolida sadašnje generacije i biće od ogromne pomoći u simulatoru i procjeni bolida u cjelini. Biće dobro imati ga na stazi i u sobi za sastanke, on je kredibilan mladi trkač. Iz te perspektive, definitivno smo na dobitku što se Mik priključio ekipi", naveo je Volf.

Mercedes će 15. februara predstaviti novi bolid W14, osam dana prije početka predsezonskih testiranja u Bahreinu.

Nova sezona u šampionatu Formule 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније