Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Н. Шофранац

06. 01. 2023. 15:03 >> 14:59

SOFIJA ZA SADA ODBILA

Skijaška legenda kao Ibra na Sanremu?

Sofija Gođa je dobila poziv Amadeusa da vodi s njim i Morandijem jedno veče Sanrema koji kreće za mjesec dana.

Očito je Amadeus inspirisan fantastičnim dokumentarcem "23 dana" koji se od 30.decembra vrti na SKY kanalima, u kojem se opisuje njen težak pad u Kortini 23.januara prošle godine, odbijanje nosila, silazak kad nije osjecaća noge i gubitak svijesti.

Imala je tačno 23 dana do Olimpijskog spusta, medicina je otpisala ali je pošla u Kinu, nadjačala bol i noćne traume, kroz treninge našla način da se spusti na jednoj nozi, u drugačijem balansu, i osvojila srebro o kojem se još priča.

Film nevjerovatan.

Zvao je da ponovi veliki ser Ibrahimovića. Međutim, odlučila je da odbije, jer baš tada je SP u Kursevelu. Prvo super G, a onda i famozni spust 11.februara, zlato koje joj još fali. I prije dvije godine se slomila u Garmišu tačno pred SP u Kortini i nije je bilo, koliko suza.

Sad je opet u velikoj formi, prvi favorit, ovdje je vidimo sa operisanom šakom nakon nesreće 16.decembra u Sent Moricu, letjela za Milano na operaciju i već sjutra ujutro pobjedila u spustu!

Sad želi to svjetsko zlato. A upravo 11.februara je i finalna noć Sanrema. Postoji i idealni scenario, da te subote osvoji zlato i završi svoje učešće na SP, pa dođe kao heroina na finale festivala.

Za tu noć već je pozvana famozna blogerka Kjara Feranji, ali šta je ona pri Sofiji. Još davne 1988.godine Sanremo je jedini put u svojoj istoriji stao jer je Pipo Baudo ukljucio uzivo Kalgari i ispratili su zlato Tombe u slalomu. Isto je bila subota, finalna noć, pobjeda Masima Ranijerija.

Amadeus ima senzibilitet za to, mogla bi i ovo biti istorijska subota. Sad je još s njim stari vuk Đani Morandi koji je prošle godine bio treći sa "Fai entrare il sole". SP u skijanju prenosimo 6-19.februara, a Sanremo je 7-11.februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније