Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

22. 12. 2022. 20:28 >> 20:25

POKLONIO SAIGRAČU BANANU

Suspendovan italijanski ragbista zbog rasizma prema saigraču

Italijanska ragbi federacija (FIR) i klub Beneton iz Treviza pokrenuli su danas istragu i privremeno suspendovali jednog igrača zbog rasizma, pošto je svom saigraču porijeklom iz Gvineje kao božićni poklon uručio bananu.

"Savezni tužilac je pokrenuo istragu neophodnu za utvrđivanje činjenica, kao i kolektivne i individualne odgovornosti, za zaštitu temeljnih vrijednosti i reputaciju ragbija", navodi se u saopštenju Saveza i Benetona.

Klub je odlučio da suspenduje jednog od svojih igrača kao mjeru predostrožnosti dok traje istraga.

Nije navedeno o kom igraču se radi, a Beneton je agenciji Frans pres potvrdio da se radi o igraču a ne o nekom od zaposlenih.

Ragbista Benetona Šerif Traore u srijedu je na društvenim mrežama objavio da mu je jedan od saigrača poklonio trulu bananu, kada se tim okupio da razmjeni poklone povodom predstojećih praznika. Pokloni su dijeljeni anonimno.

Poslije toga okupili su se ekipa i rukovodstvo kluba i igrači su se izvinili Traoreu, koji je prihvatio izvinjenje.

Beneton je u saopštenju osudio svaki vid rasizma.

Ujedinjeni ragbi šampionat, koji okuplja škotske, irske, velške i italijanske klubove, tražio je danas od Benetona potpuni izvještaj o incidentu i disciplinskim mjerama koje će klub preuzeti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније