Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В [ Beta ]

07. 12. 2022. 12:01   >>  11:59

FORMULA 1

Rasel: Spreman sam za titulu

Vozač Mercedesa Džordž Rasel rekao je da je spreman da osvoji titulu svjetskog šampiona, poslije uspješne prve sezone u ekipi Formule 1.

Poslije tri sezone u Vilijamsu u kome je pokazao potencijal, Rasel je prošle godine prešao u Mercedes i bio je uspješniji od timskog kolege, sedmostrukog svjetskog šampiona Luisa Hamiltona.

Mercedes nije imao konkurentan bolid, ali Rasel vjeruje da će biti drugačije sljedeće sezone.

"Apsolutno se osjećam spremno da osvojim titulu svjetskog šampiona. To osjećam već nekoliko godina. Sezona uz Luisa je za mene bila izuzetno važna, da naučim neke detalje, kako da izvučem najviše iz bolida, iz ekipe i da izvučem sve iz cijelog paketa kada je zaista važno", rekao je Rasel, prenio je Skaj.

"Imaću dobru zimu. Radiću zaista naprono sa mojim timom. Svaka osoba u Mercedesovoj fabrici će đavolski raditi da isporuči bolid, da nam pruži priliku da se borimo sljedeće sezone", dodao je britanski vozač.

Mercedes će promeniti svoj bolid, nakon što je ove godine poslije promjene pravila zauzeo treće mjesto u šampionatu konstruktora, iza Red Bula i Ferarija.

Rasel je sezonu završio na četvrtom mjestu sa 275 bodova i jednom pobjedom, a Hamilton je bio šesti sa 240 bodova i prvi put u karijeri nije ostvario pobjedu u jednoj sezoni.

"Da ste mi na početku godine to rekli, bio bih izuzetno srećan jer ako pobjediš Luisa Hamiltona u Mercedesu, u većini slučajeva to bi značilo da si svjetski šampion. Izvući ću pozitivne stvari iz ove sezone, ali neću slaviti četvrto mjesto u šampionatu", rekao je Rasel.

On je dodao da je pobjeda u trci u Brazilu veliko dostignuće za njega i ekipu, ali da je cilj ekipe osvajanje titule.

"Standardi koje je ova ekipa postavila, standardi koje sam sebi postavio... ovo nije dovoljno dobro i moramo sledeće godine da pružimo više", naveo je Rasel.

Nova sezona u Formuli 1 počinje 5. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније